Minimalist ev dekorasyonu için 3 öneri

Bir yandan tüketim çılgınlığı artarken bir yandan da birçok insan evlerini minimalist ev dekorasyonuna göre dizayn etmeye başladı. Minimalist dekorasyon düzeni ferahlık hissini vermekle birlikte çok eşya karmaşasını da yerle bir ediyor. Evinde fazla eşyalardan kurtulmak isteyenler için minimalist dekorasyona uygun örnekleri bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Minimalist ev dekorasyonu son yıllarda oldukça popüler oldu. Bu tarz tasarımlar bir yandan ferahlık hissini ön plana çıkarırken bir yandan da sadeliği gözler önüne seriyor.

Özellikle koronavirüsle evde geçen sürenin artması ev dekorasyonunda herkesin fikrini değiştirdi. Artık çok eşya ve gösterişin yerini az eşya ile ferah alanlar ve güzel anılar almaya başladı. Bu konuda herkesin imdadına yetişen minimalist dekorasyon ufak diye söylendiğimiz evlerin aslında doğru dekorasyonla buluştuğunda var olan alanı da bizlere sunuyor.

Eğer siz de minimalist ev dekorasyonu düşünüyor ve nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız bu anlamda hazırladığımız örneklere göz atın. İşte minimalist yaşam tarzına uygun dekorasyon önerileri...

1. İŞLEVİ OLMAYAN EŞYALARI KALDIRIN

Minimalist dekorasyonda görüntüsü için değil işlevi için alınan ama asla kullanılmayan hiçbir parça odada yer almaz.

2. TEMİZLİK VE SADELİK ÖN PLANDA OLMALI

Eğer ufak odalarda ferahlık hissine kavuşmak istiyorsanız önce işe temizlikten ve sadelikten başlayın.

3. NÖTR TONLARA YER AÇIN

Odalarda gri rengi nötr tonları, sıcak tonları, yumuşak tonları ve tamamlayıcı renkleri ile bir arada kullanabilirsiniz. İçerisinde sarı, lila, pembe tonlarının ufak ışık oyunları ile ortaya çıktığı gri tonları temiz ferah bir görüntü verir.