Minestrone Çorbası tarifi, malzemeleri ve pratik yapılışı merak konusu oldu. Minestrone Çorbası, MasterChef'te gündeme gelmesi ile birlikte araştırılmaya başlandı. Peki Minestrone Çorbası tarifi nasıl, malzemeleri neler, pratik nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.
Minestrone tarifi, bol sebzeli bir İtalyan çorbası. Çok lezzetli olduğu gibi aynı zamanda çok şifalıdır. Vejetaryen bir çorba olmasına rağmen içine et, et parçaları veya et suyu koyabilirsiniz. İtalyan mutfağının nefis örneği Minestrone çorbasının evinizde yapabileceğiniz kolay bir tarifi vardır. Denemek isteyenler için pratik Minestrone çorbası tarifi, gerekli malzeme listesi ve püf noktası...
Klasik İtalyan çorbası, pastırma ve parmesan ekleyip eklememenize bağlı olarak yağlı veya yağsız servis edilebilir.
MİNESTRONE ÇORBASI MALZEMELER
3 adet havuç
3 adet kabak
3 adet kırmızıbiber
3 adet sarı biber
10 adet taze fasulye
50 gram taze veya konserve bezelye
1 dal taze kereviz sapı
3 adet patates
10 adet taze mantar
Yarım bağ maydanoz
5 diş sarımsak
2 adet kuru soğan
3 adet olgun domates
10 yaprak taze fesleğen
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı bul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı sıvı yağ
6 çorba kaşığı su
MİNESTRONE ÇORBASI HAZIRLANIŞI
Öncelikle bütün sebzeleri küp küp doğrayın. Ayrı kaselere alın. Ocakta kızdırdığınız yağın içerisinde önce soğan ve sarımsakları hafif öldürün. Havuç, kereviz sapı, taze fasulye gibi sert ve zor pişecek sebzeleri sırasıyla tencereye ekleyerek kavurmaya başlayın. Baharatları ve tuzunu ekleyin. Kavrulan sebzelerin üzerine sıcak su ilave edin. Ocaktan almaya yakın maydanozlarını serpin. Mikserden geçirdikten sonra çorbayı kaynamaya bırakın.
MİNESTRONE ÇORBASI PRATİK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler çok fazla ve karışık gözükse de yapılacak işlemler basit. Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduktan sonra bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın.
Kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını aldıktan sonra arzuya göre kabuğunu soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.
Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin. Fesleğen yapraklarını ayıklayın.
Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin. Kısa bir süre kavurun.
Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın.
Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edip çorba karışımını 15-20 dakika kadar pişirin.
MİNESTRONE ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Tamamı kavrulacak olan sebzeleri, bir tık önce de olsa sertlik ve pişme derecelerine göre eklemeye özen gösterin.