Kemikleri demir gibi yapan kahvaltılık!! Canan Karatay mineral için bol bol tüketin diyor

Kemikleri demir gibi yapan bir börek tarifine ne dersiniz? İlk duyduğunuzda tuhaf gelebilir fakat kahvaltılıklar arasında popüler olan peynirli ıspanaklı börek tarifini mineral deposu haline getirebilirsiniz. Canan Karatay'ın börek tarifine göre kaya tuzu ekleyebilirsiniz. Kaya tuzunda kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot gibi kemikleri güçlendiren mineraller yer alıyor. İşte kemikleri demir gibi yapan börek tarifi ve malzemeleri…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot kemikler için çok önemli. Tüm bunların kaya tuzunda bulunduğunu söyleyen Canan Karatay'ın peynirli ıspanaklı börek tarifini derledik. Kaya tuzunun bulunduğu peynirli ıspanaklı börek kahvaltınızı mineral deposuna çevirebilir.

Kahvaltılık konusunda börekler vazgeçilmezimiz. Fakat bu lezzetleri sağlıklı hale getirmek bizim elimizde. Örneğin, Canan Karatay bu tarz börek tariflerinde mineral deposu kaya tuzunu, kalbe şifa zeytinyağını kullanıyor. İşte kemikleri demir gibi yapan nefis peynirli ıspanaklı börek tarifi ve malzemeleri...

PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK MALZEMELER

2 adet yufka

500 gr ıspanak

200 gr kadar beyazpeynir

Kristal kayatuzu, karabiber, pul biber

1 çay bardağı sızma zeytinyağı

PEYNİRLİ ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Ispanakları suda yıkayın, süzdürün. İnce ince doğrayın ve derin bir kâseye koyun. Tuzunu, karabiberini, pul biberini ve yarım çay bardağı zeytinyağını ilave edin ve karıştırın.

Daha sonra ıspanakların içine ezilmiş beyazpeyniri koyup karıştırın.

Yufkayı tezgâha serip fırçayla biraz zeytinyağı sürün. Bir ucundan bir karış içe doğru katlayın. Katladığınız yerin üzerine ıspanaklı harçtan koyup, diğer uçları da ortaya buluşturup sıkıca rulo yapın.

4-5 cm uzunluğunda halkalar şeklinde dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin, sıcak olarak servis yapın.

KAYA TUZUNUN FAYDALARI

Karatay, kaya tuzunun dengeli bir şekilde tüketilebileceğini dile getirerek, "Kaya tuzunu kontrolü olarak tüketebildiğiniz kadar tüketebilirsiniz. Zaten tuz olmadığı için bütün vücudu dengeler. Kaya tuzu sadece tüketilmez. Bunun yanında banyosu da yapılabilir. Kaya tuzu ile gargara yapılıp boğaz ağrısı giderilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya tuzunun farklı biçimlerde değerlendirilebileceğini anlatan Karatay, şunları kaydetti:

"Kaya tuzunu lamba olarak kullanabilir, odanıza da koyabilirsiniz. Negatif elektron yaydığı için etrafta biriken pozitif iyonları azaltır. Radyasyon dediğimiz elektromanyetik alandan uzaklaştırır, rahat nefes aldırır. Ortamı temizlediği için kaya tuzu gece lambası şeklinde de kullanılabilir. Lamba olarak kullanıldığı zaman ısı olduğu için daha çok buhar haline gelir. Odanıza koyduğunuz zaman nefesi açar, öksürüğe, bronşite iyi gelir, tansiyonu, dolaşımı düzenler ve bütün vücudu dinçleştirir."

Karatay, beyaz kristal kaya tuzunu insanların evinde kendi imkanları ile öğütüp yemeklerde kullanabileceklerini, istenirse banyo suyuna katabileceklerini sözlerine ekledi.