HİLAL ÇAKIR
Milföy hamuruyla yapılan bu pratik pizza tarifi, sabah kahvaltısında hem hızlı hem de lezzet dolu bir seçenek arayanların favorisi oluyor. Dakikalar içinde hazırlanan şipşak pizza, peynirin uzayan kıvamı ve mis gibi pişen milföy kokusuyla iştahları kabartıyor.
Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen şipşak pizza tarifi, çocukların da favorisi olmaya aday. Fırından çıkan mis kokusu ise kahvaltıyı adeta küçük bir pizzacıya dönüştürüyor.
Milföyden pratik pizza tarifi, acelesi olanların kurtarıcısı olarak sofralarda yerini alıyor. 10 dakikada hazır hale gelmesi sayesinde kahvaltıya çoşku katarken, çocukların da en sevdiği tariflerden biri oluyor.
Milföyün kenarlarını hafifçe kıvırırsanız minik pizza çerçeveleri oluşur ve sos akmaz. İsterseniz beşamel sos ve mozeralla ile daha gurme bir versiyon da yapabilirsiniz.
Malzemeler
4 adet milföy hamuru (çözdürülmüş)
4 yemek kaşığı domates sosu (ketçap da olabilir)
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
8-10 adet sucuk veya salam dilimi (isteğe bağlı)
Mısır, zeytin, biber gibi ek malzemeler
Kekik
Yapılışı
Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine az miktarda çatalla delikler açın ki çok kabarmasın.
Her bir milföyün ortasına domates sosunu sürün.
Kaşar peyniri ve sevdiğiniz malzemeleri yerleştirin.
Üzerine kekik serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında 8–10 dakika pişirin.
Fırından çıkan mini pizzalar sıcacıkken servis edilmeli... Kaşar peyniri tam akışkan kıvamda oluyor, milföy ise çıtır çıtır!