Milföyden pratik pizza tarifi: Kahvaltıya 10 dakikada şipşak hazır

Sabah kahvaltısında hızlıca hazırlanan Milföyden pratik pizza tarifi 10 dakikada sofrada yerini alıyor. Kahvaltıya yetişmekte zorlananlar için kurtarıcı olan bu tarif, peynirin akışkan lezzeti ve nefis milföy dokusuyla her lokmada iştah kabartıyor. Milföyden pratik pizza tarifi, yalnızca 10 dakikada hazır oluşuyla hem zamandan tasarruf ettiriyor hem de şipşak sofraları şenlendiriyor.

HİLAL ÇAKIR

Milföy hamuruyla yapılan bu pratik pizza tarifi, sabah kahvaltısında hem hızlı hem de lezzet dolu bir seçenek arayanların favorisi oluyor. Dakikalar içinde hazırlanan şipşak pizza, peynirin uzayan kıvamı ve mis gibi pişen milföy kokusuyla iştahları kabartıyor.

KAHVALTIYA 10 DAKİKADA ŞİPŞAK HAZIR

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanabilen şipşak pizza tarifi, çocukların da favorisi olmaya aday. Fırından çıkan mis kokusu ise kahvaltıyı adeta küçük bir pizzacıya dönüştürüyor.

KAHVALTICILARIN KURTARICISI: MİLFÖYDEN PİZZA

Milföyden pratik pizza tarifi, acelesi olanların kurtarıcısı olarak sofralarda yerini alıyor. 10 dakikada hazır hale gelmesi sayesinde kahvaltıya çoşku katarken, çocukların da en sevdiği tariflerden biri oluyor.

MİLFÖYDEN HAZIRLANAN PİZZANIN PÜF NOKTASI

Milföyün kenarlarını hafifçe kıvırırsanız minik pizza çerçeveleri oluşur ve sos akmaz. İsterseniz beşamel sos ve mozeralla ile daha gurme bir versiyon da yapabilirsiniz.

MİLFÖYDEN PRATİK PİZZA TARİFİ

Malzemeler

4 adet milföy hamuru (çözdürülmüş)

4 yemek kaşığı domates sosu (ketçap da olabilir)

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

8-10 adet sucuk veya salam dilimi (isteğe bağlı)

Mısır, zeytin, biber gibi ek malzemeler

Kekik

Yapılışı

Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine az miktarda çatalla delikler açın ki çok kabarmasın.

Her bir milföyün ortasına domates sosunu sürün.

Kaşar peyniri ve sevdiğiniz malzemeleri yerleştirin.

Üzerine kekik serpin.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında 8–10 dakika pişirin.

Fırından çıkan mini pizzalar sıcacıkken servis edilmeli... Kaşar peyniri tam akışkan kıvamda oluyor, milföy ise çıtır çıtır!