Milföy hamurundan 5 dakikalık baklava tarifi! Zahmetsiz lezzet şov

Milföy hamurundan yapılan baklava çıtır çıtır ve lezzetli oluyor. Milföylü baklavanın detaylarında neler var? İşte el açmasıyla uğraştırmayan pratik baklava tarifi...

Bayram sofraları tatlısız kalmasın diyenler şimdiden kolları sıvadı. Farklı çeşit tatlı denesek de bayram sofralarının vazgeçilmezi tabii ki de baklavalar oluyor. 5 dakikada çıtır çıtır muhteşem baklavalar bayram sofralarında damakları şenlendirecek. İşte pratik baklava tarifi...

Bayram sofralarında muhteşem lezzetler birbiriyle yarışırken olmazsa olmaz baklavalarda baş köşede yerini alıyor. Dışarıdan hazır almak istemeyenler evde bu tarifle hızlı bir şekilde baklavaları hazır edecek. 5 dakikada çıtır mı çıtır son derece lezzetli baklavalar yapabilirsiniz. İşte pratik baklava tarifi...

MİLFÖY HAMURUNDAN ÇITIR BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler

Şerbet için

3 su bardağı şeker

Yarım kabukları soyulmuş limon

3 su bardağı su

Baklava için kullanılacak malzemeler;

2 paket Milföy hamuru (Cam tepsi boyutuna göre milföy değişiklik gösterebilir)

150 gram ceviz

100 gram Antep fıstığı

YAPILIŞI

Milföy hamurlarını birleştirip beraber oklava ile açın.

İçine tercihe bağlı olarak ceviz içi veya fıstık serpin.

Sonrasında bir kat daha milföy hamuru koyun.

Hamurun üstünü nemlendirmek için yumurtadan faydalanabilirsiniz.

Önceden ısıtılmış alt üst ayarda 200 derece ısıda 30 dakika pişirin.

Daha sonra fırının derecesini 120 dereceye indirip 10 dakika daha pişirmeye devam edebilirsiniz. (Çabuk kızarıyor ise fırın derecenizi azaltıp uzun süre pişmesine zaman verin)

Pişirme süreci bittikten sonra baklavanızın hamur olmaması için biraz bekletin ve daha sonra üzerine hazırladığınız dinlenmiş şerbeti dökebilirsiniz.

Şerbeti döktükten sonra sıra süslemeye geldi.

100 gram Antep fıstığı ile süsleyip servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!