Akşam yemeğine "Bugün ne pişirsem?" diyenler milföy çanağında tantuni tarifini araştırıyor. Evde bulunan malzemelerle hazırlanan milföy çanağında tantuni tarifi ana yemeğiniz olabilir. İşte tantuninin milföyle mükemmel buluşması...
MİLFÖY ÇANAĞINDA TANTUNİ TARİFİ MALZEMELER
8 adet milföy
2 yemek kaşığı Teremyağ
Yarım kilo kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı kapya biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
2, 5 su bardağı sıcak su
1, 5 su bardağı domates püresi
Üstü için
Yumurta sarısı
MİLFÖY ÇANAĞINDA TANTUNİ TARİFİ
Milföy çanağında tantuni tarifi için öncelikle yağı tencereye alıp erittikten sonra eti tantuni için ufacık doğrayarak ilave edin ve soteleyin. Ardından bir su bardağı sıcak su ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çeken ete sırası ile soğan yeşil biber kırmızı kapya biberi ekleyin ve soteleyin.
Kokusu çıktıktan sonra domates ve biber salçası,tuz, karabiber, kırmızı pul biber, kırmızı toz biber, zerdeçal, nane, kekik, domates püresini ve istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırın. Birkaç dakika sonra 1, 5 su bardağı sıcak su ilave edip tantuni suyunu hafif çekene kadar pişirin.
Pişen soteyi hazıladığınız fırına dayanıklı kâselere paylaştırıp üstünü kapatacak şekilde yağlı kağıt koyup milföy hamurunu yağlı kağıt üstüne yerleştirin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan milföylü tantuniyi altındaki yağlı kağıdı alıp kâsenin üstüne çevirip servis tabağına yerleştirin. Milföy çanağında tantuni hazır. Afiyet olsun...