Mikrodalgada zehir oluyor! Bu besinler koruyucu içeriyor asla mikrodalga fırına atmayın

Mikrodalga en kolay ısıtma yöntemi. Birçok kişi yemeklerini mikrodalgada ısıtır. Peki hangi besinler koruyucu içeriyor? İşte detaylar...

Besinleri ısıtma ve pişirme yöntemi çok önemlidir. Çünkü sağlıklı besinler sağlıksız olabilir. Peki hangi besinler koruyucu içeriyor? İşte detaylar...

ET BALIK VE KÜMES HAYVANLARI

İşlenmiş etler koruyucu içerir. Elektromanyetik radyasyona maruz kaldıklarında oksitlenmiş kolesterol gibi tehlikeli kimyasal bileşiklere dönüşürler. Kızarmış tavuğun gevrek kabuğu mikrodalgada nemli, hoş olmayan bir kaplamaya dönüşür. Bu durumda ise etin tamamının ısınmasını engeller. Bir balığı mikrodalgada ısıtmayı deneyen herkes bunun doğru olmadığını biliyor. Isıtıldığında inanılmaz bir koku yayar.

İkinci olarak ise, balık yenmez bir hale dönüşür. Örneğin, somonu mikrodalgada yeniden ısıtırsanız, yiyecek tüm nemini kaybeder. Kuru ve sert bir hale gelir.

SEBZE, MEYVE VE MANTARLAR

Mikrodalgada brokoliyi ısıtmak, tüm faydalı özelliklerini kaybetmesine neden olur. Eğer buharda pişirirseniz; bu, ürünün tadını ve vitamin ve minerallerin çoğunu korumuş olacaksınız. Elektromanyetik radyasyon, ıspanak ve pancarda zararlı nitrozaminlerin oluşumunu tetikler. Bu maddeler kanserojen olabilir.

Yeşil sebzeler belirli özelliklere sahiptir ve mikrodalgada işlendiklerinde alev alabilirler. Sonuç olarak, lezzetli bir yemek yerine yanık yiyecekler sofranıza gelecek ve ev aletleri de bozulacaktır.