AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yaşam kalitesini düşüren ve hayatı kabusa çeviren baş ağrılarını bitirmek için doğal çaylar vardır. Bunlar arasında en etkilisi ise baş ağrılarının kökünü kazıyor. Osmanlı devrinde kolera gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan bu mucize çay yüksek oranda antioksidan madde içerir.
Alternatif tıpta sıklıkla ruhsal hastalıkların tedavisinde kullanılan çay, demir kalsiyum ve magnezyum bakımından zengindir. Bu sayede vücudun kendini yenilemesine iyileştirmesine fırsat tanır.
Karabaş otu Anadolu topraklarının en eski şifalarından biridir. Lavanta ailesine ait olan karabaş otu, mikrop öldürücü özelliği var. Savaşlar sırasında sıklıkla kullanılan karabaş otu, özellikle depresyon, duygusal bozukluk ve bunalımlar sırasında tedavi amaçlı hastalara verilirdi.
Günümüzde de yapılan araştırmalarda karabaş otu kanserli hücrelerini ortadan kaldırdığı tespit edilmiştir. Öte yandan karabaş otu, şiddetli baş ağrılarına neden olan migren ve sinüzit gibi sorunlarında kökünü kazır. Şiddetlenen ağrı sırasında bir bardak tükettiğinizde yeniden doğmuş gibi olursunuz.
İbrahim Saraçoğlu'nun şiddetle tavsiye ettiği karabaş otu çayı, İki tatlı kaşığı karabaş tohumu ve bir tatlı kaşığı karabaş otu karıştırılarak yapılır.
1 su bardağı suyu ve karabaş tohumu ile otunu cezveye koyun. 5 dakika kaynatıp akabinde altını kapatın. Sonra süzüp için. Karabaş otu çayı taze tüketilmeli.
Yemek sonrası sıklıkla oluşan hazımsızlık ve şişkinlik gibi mide sorunlarına iyi gelir.
Kemik ve kas iltihaplanmalarından kaynaklı yaşanan romatizma ağrılarını bitirir.
Egzama kesik ya da ameliyat gibi izli cilt sorunlarına fayda sağlar.
Bağırsakların aktifliğini artırır.
Sinir hücrelerini güçlendirerek baş ağrısını bitirir.
Beynin işlevselliğini artırır.