Ağrıyı yüzde 90 kesiyor! Migrene karşı 5 formül

Yaşam boyu süren migren kişinin günlük yaşamını kısıtlayan bir hastalık. Migreni önlemenin yüzde yüz bir tedavisi yok. Ancak migren ağrısını hafifletmek için birkaç yöntem bulunuyor. İşte migrene iyi gelen 5 formül...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Migren beynin sol ve sağ loblarında ağrıya neden olan bir hastalık. Peki, migren ağrısına ne iyi gelir? Vücudunuz migren atağı sinyali verdiğinde birkaç teknikle migren ağrısını hafifletebilirsiniz.

Migren baş ağrılarının bazıları hafif bazıları ağırdır. Günlük aktiviteyi engelleyen ve şiddetli bir baş ağrısı olması durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Özellikle bulantı ve kusmanın eşlik ettiği migren oldukça yıpratıcıdır. Migren her bireye özeldir. Bu yüzden herkesin ağrı eşiği de farklıdır.

MİGREN AĞRISI NASIL GEÇER?

1. Işıkları kapatın: Migrenler ışığa ve sese karşı duyarlılığın artmasına neden olabilir. Sakin ve karanlık bir yerde rahatlayın.

2. Isı tedavisini deneyin: Başınıza veya boynunuza sıcak veya soğuk kompreslerle baskı yapın. Buz paketleri, ağrı algısını azaltabilecek uyuşturma etkisi sağlar. Sıcak paketler ve ısıtma yastıkları kullanılarak gergin kaslar rahatlatılabilir. Sıcak duş veya banyo da aynı etkiye sahip olabilir.

3. Kafeinli içecek tüketin: Küçük dozlarda alınan kafein, erken aşamalarda migren baş ağrılarını azaltabilir. Ayrıca, çok fazla kafeini çok sık kullanırsanız, kafein yoksunluğu baş ağrıları ortaya çıkabilir. Günün çok geç saatlerinde tüketilen kafein uykunuzu bölebilir ve bu da migren ağrılarını şiddetlendirebilir.

4. İyi dinlenin: Migren geceleri sizi uyanık tutabilir veya uykuya dalmanızı engelleyebilir. Benzer şekilde, kötü bir gece uykusu da migreni tetikleyebilir.

5. Yoga: Yoga kan basıncını düşürür ve nabız hızını yavaşlatarak vücudun migren atakları gibi stresli durumlardan kurtulmasına olanak tanır.