Midye nasıl temizlenir? İşte midye dolması tarifi

Midye tarifi zaman zaman yemek yarışmalarında deneniyor. MasterChef gibi yarışmalarda denenen midye tarifi ekran başındakiler tarafından da merak ediliyor. Peki, midye nasıl pişirilir? Midye dolma yanına ne gider? İşte birbirine eklenmiş iki parçalı kabuğu olan midyenin yapılışı...

Midye tarifleri araştırılıyor. "Midye nasıl pişirilir, midye nasıl temizlenir?" gibi soruların cevabı deniz ürünleriyle arası iyi olanlar tarafından merak ediliyor. Midyenin püf noktası taze olmasıdır. Midyenin pişirilmesi ve midye dolma tarifiyle merak edilenleri bir araya getirdik.

Midyenin temizliği de pişirilmesi kadar önemli. Midye eğer düzgün temizlenmezse kum kalabilir. Midyenin kabuğunun dış kısmında sakal gibi olan ipin temizlenmesi gerekir. Tüm midyeler önce bol suda yıkanır, kumları ayıklanır. Temizlemek için tuzlu suda bekletilebilir.

MİDYE DOLMA TARİFİ MALZEMELER

Limon suyu

Kabuklu midye

Zeytinyağı

İç pilav için

4 adet orta boy soğan

2 su bardağı pirinç

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

3 yemek kaşığı kuşüzümü

4 kesme şeker

1 limonun suyu

2 kahve fincanı zeytinyağı

4 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

MİDYENİN YAPILIŞI

Midye dolması sevilen sokak lezzetlerinin başında geliyor. Fakat evde de midye dolması yapabilirsiniz. Midye tarifi için önce midye kabuklarını bol suyla yıkayın. Bıçak yardımıyla uçlarından kabuklarını açın. Tüylü kısımlarını elinizle ayıklayıp midyeleri soğuk su dolu bir tencerede bekletin.

Midyeler kendi kendine temizlenirken pilavı pişirmeye başlayın.

Pirinçleri ılık ve tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Ardından süzüp iyice durulayın.

Tencereye yağı koyun. Yemeklik doğramış soğanları kavurun. Ardından fıstıkları da ekleyin ve kavurmaya devam edin. Süzülmüş pirinçleri de ekleyin ve kavurun.

Kuşüzümlerini, tuzu, baharatları, limon suyunu ve şekeri de ekleyerek karıştırın. Sıcak suyu da ekleyin ve pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.

Midyelerin kabuklarının içine pilavdan birer kaşık kadar doldurup sıkıca kapatın. Midyeleri ağızları aşağıda kalacak şekilde tencereye dizin ve üstlerine zeytinyağı gezdirin.

En üste bir porselen tabak yerleştirin ve sıcak su gezdirin. Yarım saat kısık ateşte pişirin. Soğuyan midye dolmasını limonla servis edebilirsiniz. Midye dolması hazır. Afiyet olsun...