Nur Sena Sarıtaş
Ebru Şallı sıfır göbek yağı ve fit görüntüsünün sırrı olan beslenme şeklini paylaşıyor. Akşam yemeklerinde sık sık yaptığı kabaklı pilav nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Kabak detoks etkisi olan bir sebze. Kabaklı pilav lif ihtiyacını karşılıyor. Aynı zamanda çok lezzetli.
EBRU ŞALLI KABAKLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı sıcak su
2 adet kabak
10 dal dereotu
2 yemek kaşığı fındık yağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Taze karabiber
Tuz
Hazırlanışı:
Fındık yağını tencereye koyup hafif kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın.
Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kabakları tereyağı ile hafif kavurun.
Dereotunu da ince kıyıp kabağa ekleyin.
Pirincin suyunu çekmesine yakın kabağı ve tereyağını da ekleyin ve demlenmeye bırakın.
Taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.