Mideyi şişirmeyen kabaklı pilav tarifi! Ebru Şallı özel tarif defterinden

Ebru Şallı'nın sık sık yaptığı kabaklı pilav tarifini sizler için derledik. Kabaklı pilav fındık yağı ile pişirilir. Peki Ebru Şallı özel pilav nasıl yapılır?

Nur Sena Sarıtaş

Ebru Şallı sıfır göbek yağı ve fit görüntüsünün sırrı olan beslenme şeklini paylaşıyor. Akşam yemeklerinde sık sık yaptığı kabaklı pilav nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kabak detoks etkisi olan bir sebze. Kabaklı pilav lif ihtiyacını karşılıyor. Aynı zamanda çok lezzetli.

EBRU ŞALLI KABAKLI PİLAV TARİFİ

Malzemeler:

1 su bardağı baldo pirinç

2 su bardağı sıcak su

2 adet kabak

10 dal dereotu

2 yemek kaşığı fındık yağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

Taze karabiber

Tuz

Hazırlanışı:

Fındık yağını tencereye koyup hafif kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyerek pişmeye bırakın.

Ayrı bir tavada küp küp doğradığınız kabakları tereyağı ile hafif kavurun.

Dereotunu da ince kıyıp kabağa ekleyin.

Pirincin suyunu çekmesine yakın kabağı ve tereyağını da ekleyin ve demlenmeye bırakın.

Taze karabiberle tatlandırabilirsiniz.