Mideyi doldururken yağları rendeliyor! Patlamış mısır bile... İşte o 8 besin

Zayıflatan besinler sağlığı hızla iyileştiriyor. Mideyi tok tutan besinler kilo vermeyi sağlar. Peki en hızlı kilo verdiren besinler neler?

Yağ yaktıran ve mide sağlığını koruyan 8 besin var. Zayıflatan besinler midede açlık hissi bırakmıyor. İşte detaylar...

BAKLAGİLLER!

2014 yılında yapılan bir araştırma, baklagillerin makarnadan yüzde 31 daha doyurucu olduğunu kanıtladı. Mideyi sürekli tok tutar. Acıkma hissi kaybolur. Bir fincan siyah fasulye, günlük lif ihtiyacınızın yaklaşık yüzde 28'ini karşılar. Siyah fasulye, yüksek lif ve protein içeriğiyle sindirim sağlığını destekler, kan şekerini dengede tutar ve kalp sağlığını iyileştirir. Ayrıca folat, demir, potasyum gibi önemli vitamin ve mineraller bakımından da zengindir.

PATLAMIŞ MISIR!

Patlamış mısır; tam tahıl açısından zengin, yüksek lifli ve düşük kalorili bir atıştırmalıktır. Ancak, düşük sodyumlu olanını tercih etmek önemlidir. Bir fincan patlamış mısırda yalnızca yaklaşık 30 kalori bulunur. Mide asidini dengeler.

EDAMAME

2009 yılında Journal of Nutrition'da yapılan bir araştırma, edamamenin tokluk hissini artırdığını ortaya koymuştur. Protein ve lif açısından zengin olan bu besin, daha uzun süre tok kalmaya yardımcı olur. Beslenme uzmanı Torey Armul, edamamenin omega-3 yağ asitleriyle birlikte dokuz temel amino asit içerdiğini belirtti.

ÇORBA!

Appetite dergisinde yayınlanan bir araştırma, çorbaların katı yiyeceklerden daha doyurucu olduğunu ortaya koydu. Çorba tüketen katılımcıların, akşam yemeği sonunda yüzde 20 daha az kalori aldığı keşfedildi. Özellikle et suyu içeren çorbaların mideyi genişleterek ghrelin hormonunu baskıladığı, bunun da kişiye tokluk hissi verdiği kanıtlandı.

ACI BİBER!

Biberlere acılık veren kapsaisin, metabolizmayı hızlandırabilir. British Journal of Nutrition'da yapılan bir araştırma, kapsaisinin açlık hissini azaltıp kalori alımını düşürebileceğini gösterdi.

KARNABAHAR!

2016 yılında yapılan bir araştırma, su açısından zengin besinlerin kilo kaybına yardımcı olabileceğini ortaya koydu. Karnabaharın yüzde 92'si sudan oluşur, bu da kilo kaybını destekler.

AVOKADO!

Avokado, iştahı kontrol altına alabilecek kadar bol miktarda tekli doymamış yağ ve lif içerir. 2013 yılında Nutrition Journal'da yayınlanan bir araştırma, yemekten önce avokado tüketmenin iştahı azalttığını gösterdi. Öğle yemeğinde avokado yiyen katılımcıların yemek sonrası iştahlarının yüzde 40 daha az olduğu görüldü.

HUMUS!

Humus, besin değeri yüksek ve protein açısından zengin bir besindir. 2014 yılında yapılan bir araştırma, humus yiyen kişilerin obez olma olasılığının yüzde 53 daha düşük olduğunu buldu.

FISTIK EZMESİ!

Fıstık ezmesi, kan şekerini dengeleyebilir ve iştahı azaltabilir. yemekten önce fıstık ezmesi yiyen kişilerin daha uzun süre tok kaldığını gösterdi. Ancak, her gün fıstık ezmesi yemek doğru değildir, haftada iki kez tüketmek bile kilo kaybına yeteri kadar yardımcı olabilir.

KEREVİZ!

Kereviz, düşük kalorili bir atıştırmalık olmasının yanı sıra, vücudun kalori yakma hızını olumlu etkileyebilir. Mideyi rahatlatır. 2016 yılında yapılan bir çalışma, kerevizin vücuttaki kalori yakma oranını artırdığını ve sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi olduğunu kanıtladı.

ARMUT!

Louisiana Eyalet Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışmaya göre, armut yiyen kişilerin obez olma olasılığı yüzde 35 daha düşük. Armut, yüksek lif içeriği sayesinde tokluk hissi yaratır ve metabolizmayı hızlandırarak daha az kalori alımına destek olabilir.

KAHVALTIYI İHMAL ETMEYİN!

Kahvaltının günün en önemli öğünü olmasının bir nedeni, vücuda gerekli enerjiyi sağlamasıdır. Düzenli olarak kahvaltı yapan kişiler, gün boyunca mideleri tok olur daha az atıştırır. Kahvaltı, sağlıksız yağlardan kaçınarak, sağlıklı seçimler yaparak daha verimli hale getirilebilir.

SAKIZ ÇİĞNEMEK KİLO KONTROLÜ SAĞLIYOR!

Bilim insanları, sakız çiğnemenin iştahı azalttığını ve tokluk hissini artırdığını savunuyor. Sakız, yemeklerden sonra tatlı ve atıştırmalık isteğini azaltarak, günlük kalori alımını yaklaşık 40 kalori kadar düşürebilir. Mide sağlığını korur.