Mideyi çamur gibi yapan 7 yiyecek! Milyonlarca insanın sorunu

Mide ekşimesi, gaz, şişkinlik ve bağırsak sorunları dünyada ve Türkiye'de en çok şikâyet edilen sağlık problemleri. Amerika'da 70 milyona yakın insan mide ekşimesi sorunu yaşıyor. Bunun sebebi her gün vazgeçilmeyen bazı yiyecekler. İşte mideyi çamur gibi yapan yiyecekler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bazı yiyecekler midenin düşmanı. Dünyada ve Türkiye'de milyonlarca insan mide ekşimesi, gaz, şişkinlik ve bağırsaklar konusunda sorun yaşıyor. Bu sorunların ilk tedavisi beslenme değişiklikleri. Çünkü zararlı alışkanlıklar mideyi çamur haline getiriyor.

MİDEYİ ÇAMUR GİBİ YAPAN 7 YİYECEK

Mideye zarar veren birçok yiyecek aynı zamanda bolca kalori demek. Bu yüzden hem kilolu hem sağlıksız olmamak için beslenme düzenini değiştirmenin tam zamanı. Mideyi çamur gibi yapan 7 yiyecek sizi kurtarabilir.

1. Kızarmış yiyecekler

Kızartma midenin tam anlamıyla düşmanı. Derin yağda kızartılmış yiyecekler, pişirme işlemi sırasında bol miktarda yağ, katı yağ emer. Yağın sindirimi çok zordur, bu da sindirim sisteminizde sorunlarınız varsa derin yağda kızartılmış yiyecekler yemenin rahatsız edici semptomlara neden olabileceği anlamına gelir.

2. İşlenmiş gıdalar

İşlenmiş gıdalar genellikle rafine karbonhidratlar, yağlar ve şekerler açısından zengindir ve bunların her biri sindirim semptomlarına neden olabilir. Bir araya geldiklerinde, çok sayıda fırın ürünü ve atıştırmalık yiyecekler içeren bu gıdalar gaz, şişkinlik ve kramplara, ishal veya kabızlığa neden olabilir.

3. Yüksek yağlı yiyecekler

Derin yağda kızartılmış yiyecekler çok fazla yağ içerir, ancak kızartılmamış diğer birçok yiyecek de öyle. Ağır krema, tereyağı ve pastırma gibi yağlı etler sindirimi çok zor olabilir, bu da kramplara, bağırsak sorunlarına ve diğer sindirim sorunlarına yol açabilir.

4. Kahve

Çoğumuz hareket etmek için sabah kahvesine çok fazla güveniriz. Ancak kahve, özellikle ikinci fincana uzandığınızda sindirim sisteminizi tahriş edebilecek yağlar ve kafein içerir.

5. Baharatlı yiyecekler

Baharatlı yiyecekler yemeğe farklılık katar. Ne yazık ki, her türlü acı biber olmak üzere tüm baharatlı malzemeler, özellikle yatmadan önce veya herhangi bir zamanda mide ekşimesine neden olabilir.

6. Alkol

Alkol sindirim sisteminizin astarını tahriş eder ve karaciğerinize de zarar verebilir. Ayrıca yemek borunuzun sonundaki kasları gevşeterek reflü olasılığını artırır.

7. Narenciye meyveleri

Turunçgiller, iyi sağlık için gerekli olan C vitamini açısından zengindir. Ancak, asit açısından da zengindirler ve çok fazla yerseniz - veya yatmadan önce veya aç karnına tüketirseniz - reflü ve tahrişe neden olabilirler.