Su tatlısını yaparken kıvama çok dikkat etmek gerekiyor. Bu tatlının şerbeti ılıdıktan sonra eklenmeli. Peki sus tatlısı nasıl yapılır?
SU TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 yumurta
4 kaşık yoğurt
11 yemek kaşığı şeker
11 yemek kaşığı un
Kabartma tozu
Vanilya
ŞERBETİ İÇİN;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
SU TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Yoğurdu ilave edip tekrar çırpalım.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpalım.
Hazırladığımız malzemeyi borcamı yağlandıktan sonra dökelim ve 180 dereceye fırına verelim.
25 dakika piştikten sonra fırından alalım ve kekin üzerine 1 su bardağı su dökelim.
Yarım saat bekledikten sonra hazırladığımız şerbeti dökelim.
NOT: Şerbet kaynatılmıyor, soğuk dökünüz.