Mideyi asla rahatsız etmeyen şerbetli tarif! Su tatlısı nasıl yapılır?

Su tatlısı şerbetli olmasına rağmen son derece hafif. Su tatlısının püf noktası yumurta ve şekeri iyice çırpmak. Peki su tatlısının püf noktaları neler?

Su tatlısını yaparken kıvama çok dikkat etmek gerekiyor. Bu tatlının şerbeti ılıdıktan sonra eklenmeli. Peki sus tatlısı nasıl yapılır?

SU TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 yumurta

4 kaşık yoğurt

11 yemek kaşığı şeker

11 yemek kaşığı un

Kabartma tozu

Vanilya

ŞERBETİ İÇİN;

3 su bardağı su

3 su bardağı şeker

SU TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.

Yoğurdu ilave edip tekrar çırpalım.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce çırpalım.

Hazırladığımız malzemeyi borcamı yağlandıktan sonra dökelim ve 180 dereceye fırına verelim.

25 dakika piştikten sonra fırından alalım ve kekin üzerine 1 su bardağı su dökelim.

Yarım saat bekledikten sonra hazırladığımız şerbeti dökelim.

NOT: Şerbet kaynatılmıyor, soğuk dökünüz.