Mide ve bağırsaklara ilaç gibi gelecek 10 tavsiye! Kulağınıza küpe yapın

Ramazan Ayında en sık karşılaşılan sorunların başında mide ve bağırsak problemleri geliyor. Üst üste ağır besinler tüketmek mideyi hasta edebilir. Sindirim sisteminin işleyişini bozan beslenme hataların başında yiyecekleri çiğnememek gelir. İşte 10 tavsiye...

Sahur beslenmesi genel olarak kahvaltılardan oluşmalıdır. Özellike sıvı tüketimi Ramazan Ayında daha da önem kazanmaktadır. Peki Ramazan Ayına özel 10 tavsiyede neler var?

RAMAZAN AYINA ÖZEL 10 TAVSİYE

-Üç Ana Öğünde Beslenin:

İftardan sahura kadar öğün sayısını artırarak, aralıklı beslenmeye özen gösterin. İki ana öğün ve ara öğünlerle gün içindeki besin ihtiyacınızı dengeli bir şekilde karşılayın.

-Çorbadan Sonra Ara Verin:

İftarı hafif bir çorba ve salata ile açtıktan sonra, ana yemeğe geçmeden önce 15 dakika bekleyin. Bu, sindirim sorunlarını önlemeye yardımcı olur.

-Porsiyonları Küçültün:

Azar azar ve küçük porsiyonlar halinde yemek yiyerek, midede şişkinlik ve reflü gibi sorunları azaltın.

-Yiyecekleri İyi Çiğneyin:

Yiyecekleri iyice çiğneyerek yemek, mide hareketlerini düzenleyerek hazımsızlık ve şişkinliği önler.

-Sahurda Hafif Beslenin:

Sahurda hafif bir kahvaltı yapın veya mideyi rahatsız etmeyecek hafif yemekler tercih edin.

-Reflüyü Tetikleyen Besinlerden Kaçının:

Acılı, baharatlı ve yağlı yiyecekler, asitli içecekler ve kafeinli ürünlerden uzak durun.

-Yeterli Su İçin:

Gün boyunca yeterli miktarda su tüketerek vücuttaki sıvı dengesini koruyun.

-Pişirme Yöntemlerine Dikkat Edin:

Izgara, haşlama veya fırında pişirme gibi mide dostu yöntemleri tercih edin.

-Bağırsak Hareketlerini Artırın:

Lifli gıdalar tüketerek ve yeterli sıvı alarak bağırsak hareketlerini düzenleyin.

-İftardan Sonra Yürüyüş Yapın:

Sindirimi kolaylaştırmak için iftardan sonra kısa yürüyüşler yapın.