Fesleğen tam bir sindirim dostudur. Peki fazLa kaçırılan yemeklerin ardından şişkinliğe ne iyi gelir? İşte yanıtı...
MİDE ŞİŞKİNLİĞİNE İYİ GELEN BESİNLER
Pirinç
Buğdaygiller familyasından olan pirinç, dünya nüfusunun yarısından fazlası için büyük önem taşıyan bir besindir. Özellikle rafine edilmemiş pirinç, lif oranı oldukça yüksek olduğu için, mide için en ideal besinlerden biridir.
Sarımsak
Soğanlı bir bitki türü olan sarımsakla ilgili gaz yaptığı yönünde yanlış bir algı mevcuttur. Sarımsak; öksürük, ishal, astım ve mide şişkinliği gibi problemleri önlediği için sindirim sistemi bozukluklarını önlemede oldukça önemli bir seçenektir.
Karahindiba
Papatyagiller familyasından olan karahindiba içeriğindeki c vitamini, potasyum, demir, kalsiyum, magnezyum, çinko ve fosfor nedeniyle sindirim sistemine dost bir besindir. Nisan ve mayıs aylarında yetişen Karahindibanın, kanı temizleme özelliği de vardır.
Keten Tohumu ve yağı
Keten tohumu ve yağı, yüksek lif içeren bir besin türü olduğu için bağırsakları rahatlatır ve temizler. Keten tohumu, içeriğindeki Omega-3 yağ asidi ile vücuttaki iltihapla da savaşır.
Fesleğen
Ilıman bölgelerde yetişen fesleğen, şifalı bitkiler ailesinde yer alır. Stres, depresyon, uykusuzluk gibi birçok soruna çare olan fesleğen, sindirim sistemi için de vazgeçilmez bir bitkidir. Bağırsakları ve mideyi rahatlatan fesleğen; hazımsızlık, mide krampları ve mide bulantısına oldukça iyi gelir.
Muz
Besleyici bir meyve olan muz, dünya üzerinde meyvesi en çok tüketilen bitkilerden biridir. İçerdiği yüksek lif oranı nedeniyle, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin artışına yardımcı olur. İshali önleyici görevi olan muz, ayrıca içeriğindeki potasyum nedeniyle böbrekler için de oldukça faydalıdır.