Mide kasılması ve ülserin şifası bu demlikte! Kokusu mis, yapısı kadife

Melisa çayı mideyi sakinleştiriyor. Melisa limonla içildiğinde harika bir tada sahip oluyor. Peki mutfağı kaplayan limon melisa çayı nasıl yapılır?

Sindirimi rahatlatan melisa çayını tok karnına tüketebilirsiniz. Melisa çayının 10 dakika demlenmesi gerekiyor. İşte detaylar...

MİDE DOSTU MELİSA ÇAYI

Mis kokusuyla bilinen melisa çayı mide rahatsızlıkları için de birebirdir. Sindirimi kolaylaştıran ve gaz sorununa iyi gelen melisa çayının mide üzerindeki etkileri oldukça fazla.

Yarım litre kaynattığınız suya 10 gram kadar kuru melisa koyarak 10 dakika bekletin. İçine tat katması için karanfil, tarçın veya zencefil de katabilirsiniz.

MİDENİZDE KELEBEKLER UÇUŞTURACAK PAPATYA ÇAYI

Pek çok hastalığa iyi gelen papatya çayı, siyah ve yeşil çayın ardından en fazla tüketilen çaydır. Yemeklerden sonra tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırdığı, hazımsızlığı ve mide yanmasını giderdiği bilinmektedir. Ayrıca papatya çayı ülser, gastrit ve mide kasılması ağrılarına da iyi geliyor.

Papatya çayı için, 2-3 çay kaşığı kuru papatyanın üzerine ortalama yarım litre sıcak su dökerek 10 dakika bekletin. Demlenen çaya bal, limon, portakal kabuğu atarak içebilirsiniz.

Bu çaylar özellikle Ramazan ayında artan mide yanması ve şişkinlik gibi sorunların çözümü için etkili olacaktır. Aşırıya kaçmadan düzenli olarak tükettiğinizde faydasını fark edeceksiniz.