Mide hastalarına özel patatesli tarif! Potasyum deposunu sabah aç karnına tüketebilirsiniz

Mide rahatsızlığı olanlar bazen nasıl besleneceklerini şaşırabiliyorlar. Çünkü her yedikleri şişkinliğe neden olabiliyor. Patatesli tarif ise mideyi rahatlatıyor. Peki patatesli tarif nasıl yapılır?

Patates midenin şifasıdır. Patates püresi ise mide ağrılarına iyi gelir. Peki nasıl tüketilmeli? İşte yanıtı...

MİDE HASTALARI İÇİN PATATESLİ TARİF

Orta boy patates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı ılık süt

YAPILIŞI

Patatesi haşlayın. Üzerine zeytinyağı ve sütü ekleyin. İyice ezin. Püre haline gelene kadar ezin. Aç karnına tüketebilirsiniz.

PATATESİN FAYDALARI

Patates, içeriğindeki selenyum ile tiroide, manganez ile cilt problemlerine fayda sağlar. Ayrıca bu kadar da değil, kuru ciltleri nemlendirmek ve özellikle gözlerin etrafında oluşan kırışıklıkları gidermek için de patatesin faydalarına başvurulur.

İshal mi olduğunuz, midenizi ya da bağırsaklarınızı mı bozdunuz, imdadınıza haşlanmış patates koşar. İshal olanlara sık sık haşlanmış patates tavsiye edilmesi bundandır.

Patates aynı zamanda B6 vitamini açısından da çok zengindir. Bu da stres ve kronik yorgunluğun üstesinden gelmek için olumlu etkisi olduğu anlamına gelir.

Gastrit ve reflünün kötüleştiği durumlarda, hazımsızlık, şişkinlik gibi problemler çoğaldığında haşlanmış patates tüketerek rahatlayabilirsiniz.