Mide emilimini yavaşlatan alışkanlık! Bu zamanda su içmek sindirime çelme takıyor

Mide ve sindirim sisteminin çalışmasını engelleyecek her alışkanlık tehlikelidir. Özellikle meyveden hemen sonra su içmek hazmı yavaşlatır. Peki sindirim sağlığı için ne zaman su içilmelidir?

Yemekle beraber ya da yemekten hemen sonra su içilmemesi gerekeni hepimiz artık biliyoruz çünkü sindirim sorunlarına yol açıyor. Ancak sadece yemekle beraber değil aynı zamanda meyveyle beraber de su içilmesi sakıncalı görülüyor. Peki ama neden meyvenin yanında ve meyveden sonra su içilmemesi gerekiyor? Hadi gelin bakalım.

Vücudun ph seviyesini etkiliyor!

Su içeriği yüksek olan meyveler, midenin asidiğini değiştirdiği için su içmek önerilmiyor. Çünkü kavun, karpuz, portakal, salatalık gibi meyveler fazla su içeriği sayesinde midenin asit oranını tamamen değiştirdiğinden bir de su içildiği zaman ekstra ph seviyesi bozulacaktır.

Sindirimi yavaşlatır!

Tıpkı yemekle birlikte yenildiği zaman sindirimi yavaşlattığı gibi aynı zamanda meyveyle birlikte de su tüketilirse sindirimin yavaşlamasına neden olacaktır. Çünkü su ve meyve birleştiğinde mide emilim sürecini etkiliyor ve bu durumda sindirimi yavaşlatıyor.

Kan şekeri seviyelerini artırıyor!

Meyveyle birlikte su içmek sindirimi yavaşlattığı için birçok yiyecek sindirilmemiş şekilde vücutta kalıyor ve bu durum da insülinde artışa neden oluyor. Bu durum kan şekeri seviyesini yükselterek ilerleyen zamanlarda diyabet ve obeziteye yol açıyor.

Mide krampına neden oluyor!

Meyvelerin içerisinde çok fazla şeker ve maya var. Bu sebeple meyveden hemen sonra su içilmesi mide asidinin seyrelmesine neden oluyor. Bu olayda mayanın genişleyebilmesi için daha fazla alan yarattığından midede gaz birikmesine ve buna bağlı olarak da kramplara neden oluyor.