Mide ekşimesinden korunmak için çok miktarda yemek yenmemeli. Az ve sık tüketmeli. Peki mide ekşimesi yaşamamak için nelere dikkat etmeli? İşte yanıtı...
MİDE EKŞİMESİ NEDEN OLUR?
Mide ekşimesi, mide suyunun yükselmesiyle içeriğindeki hidroklorik asidin yemek borusundaki mukoza tabakasını tahriş etmesiyle oluşan rahatsızlık olarak bilinir. Bu durum göğüs ve karın arasındaki bölgede yanma hissine sebep olur.
MİDE EKŞİMESİ NEDENLERİ
Mide ekşimesinin başlıca nedenleri:
Gündelik hayattaki stres ve öfke
Obezite
Antibiyotik ve ağrı kesiciler
Hamilelik
MİDE EKŞİMESİNE NE İYİ GELİR?
Mide ekşimesi sorunu için yiyecek ve içeceklerimize dikkat etmeli ve yanma hissini tetikleyen gıdalardan uzak durmalıyız. Bu yiyeceklerden başlıcaları: Baharatlı yiyecekler, kahve, çay, elma, portakal, gazlı içecekler, alkol ve yağlı yiyeceklerdir.
Uykudan üç saat önce yeme işlemini bitirmiş olmak da gerekir.
Az ve sık öğünler de mide ekşimesinden korunmak için etkilidir.
Mide ekşimesinden korunmak için bu amaçla üretilen yastıklar kullanabilir veyahut yatak başlığını yükseltebilirsiniz.
Bal, badem, süt, muz, maden suyu, ayran gibi besinleri tüketmek de mide ekşimesine iyi gelecektir.