AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Mideyle ilgili problemlere bazı baharatlar ve çaylar şifa oluyor. Özellikle mide ekşimesi, mide yanması ve şişkinlik problemlerine karşı kendiniz ilaç hazırlayabilirsiniz. Tüm bunların yanında ciddi bir sorunu olanlar mutlaka doktoruna danışmalıdır.
MİDEYE ŞİFA BAHARATLAR VE ÇAYLAR
Nane Çayı: Nane çayı sindirim ve mide ağrısına yardımcı olabilir. Bununla birlikte reflünüz sorunu kötüleştirebileceğinden nane çayı içmekten kaçının.
Papatya Çayı: Papatya çayı yatıştırıcı özellikleri ve iltihaplanmayı azaltmasıyla bilinir. Araştırmalar, papatya çayının sinir sistemini sakinleştirebileceğini ve yatıştırabileceğini belirtiyor.
Zencefil: Sağlık açısından mükemmel bir baharat olan zencefil öksürük ve soğuk algınlığı veya çeşitli sindirim ve bağırsak bozuklukları için iyileştiricidir. Zencefil iltihaplanmayı azaltır, mideyi sakinleştirir ve mide bulantısına iyi gelir. Zencefil çiğ, çay veya yemeklerde tüketilebilir. Şiddetli hazımsızlık ve asitlikten şikayetçiyseniz, 1 yemek kaşığı zencefil ve limon suyunu birleştirin. 2 yemek kaşığı ile ılık suda balı deneyin.
Rezene Tohumları: Rezene tohumları, mide için yatıştırıcıdır. Ayrıca sindirim sürecine yardımcı olur. Ayrıca ülser önleyici özellikler içerdiğinden midenin iç yüzeyini soğutur ve kabızlığın giderilmesine de yardımcı olur.
Limonlu Su: Limon suyu asidik olmasına rağmen, su ile karıştırılarak az miktarda tüketilmesi alkalileştirici bir etkiye sahip olabilir ve böylece asitliğe yardımcı olabilir.
Muz: Muz mideye faydalı bir besindir. Muzun asit oranı düşüktür ve tahriş olmuş yemek borusu astarını kaplayarak mide asidini nötralize etmeye yardımcı olabilir. Lifli bir meyve olduğundan sindirim sistemine de faydalıdır.