Mide ameliyatı olmadan 28 kilo verdi! Şahan Gökbakar'ın zayıflama sırrı

Ünlü komedyen Şahan Gökbakar, midesini aldırmadan 28 kilo vermeyi başardı. Bunun sırrını ise beslenme tarzının değişikliğine bağlıyor. Peki ünlü komedyeni ne zayıflattı? İşte yanıtı...

Şahan Gökbakar 4 ayda 28 kilo verdi. Bu süreçte ketojenik diyet uygulayan Gökbakar zayıflama sırlarını paylaştı. İşte detaylar...

KETOJENİK DİYET

Ketojenik diyetten daha verimli sonuç almanızı sağlayacak ipuçları:

Karbonhidratı kestiniz ancak yağda elinizi korkak alıştırmayın. Yağ tüketimini artırın ki vücut enerji sağlayabilsin. Zeytinyağı, kanola yağı, fındık yağı, bitkisel yağlar gibi faydalı yağlar, ketojenik diyette sık sık tüketilebilir.

Sebzeleri buharda pişirin veya yemeğini yağda kızartmayın. Kızartma hiçbir diyette iyi olarak kabul edilen bir tür değil.

Protein tüketimini dikkatli yapın. Ton balığı gibi orta dozda protein besinleri tercih edin.

Ketojenik diyet karbonhidratları sınırlandırıp yağlara yönelim sağladığı için öncelikle herhangi bir rahatsızlığı olan bireylerin uzman görüşü alması lazım. Özellikle diyabet ya da yüksek tansiyon sorunlarınız varsa doktorunuza danışmanız şart.

Yüksek protein alımı bir süre sonra rahatsızlanmanıza ve vücudunuzun yorulmasına neden olabilir. Aşırıya kaçmadan porsiyonlarınızı ayarlayın.

Her diyette olduğu gibi ketojenik diyette de dikkat etmeniz gereken en önemli nokta günlük su tüketimine dikkat etmek. Çünkü protein ve yağ alımının yüksek olduğu bu diyette vücudun daha fazla suya ihtiyacı olacak.