Mezelerin şahı babagannuş tarifi! Patlıcanı lezzet bombası yapıyor

Patlıcanlı meze tariflerinin en kolayı babagannuş. Peki, babagannuş nasıl yapılır? Patlıcanın közlenmesiyle hazırlanan bu meze türünde çok basit malzemeler bulunuyor. İşte 3 adımda babagannuş tarifi ve malzemeleri…

Babagannuş tarifi meze sevenler tarafından araştırılıyor. Patlıcanın közlenmesiyle hazırlanan babagannuşta birkaç malzeme bulunuyor. Nar ekşisi, zeytinyağı ve biberin yer aldığı babagannuşun lezzeti bazen tüm yemeklerin önüne geçebiliyor.

Patlıcanlı mezeler yemek sofralarının vazgeçilmezi. Babagannuş da bunlar arasında en sevileni... İşte adım adım babagannuş tarifi...

BABAGANNUŞ MALZEMELER

3 Patlıcan

4 tane yeşil biber

2 tane domates

3 tane kırmızı biber

2 diş sarımsak

4 çorba kaşığı zeytinyağı

Nar ekşisi

Tuz

BABAGANNUŞ TARİFİ NASIL YAPILIR?

1. Babagannuş için önce domates, patlıcan ve biberler közlenir. Ardından kabukları soyularak doğranır.

2. Sarımsakların kabukları soyularak doğranır. Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi ile karıştırılır.

3. Hazırlanan bütün malzemeler bir kâsede karıştırıp servis edilir. Afiyet olsun...