Babagannuş tarifi meze sevenler tarafından araştırılıyor. Patlıcanın közlenmesiyle hazırlanan babagannuşta birkaç malzeme bulunuyor. Nar ekşisi, zeytinyağı ve biberin yer aldığı babagannuşun lezzeti bazen tüm yemeklerin önüne geçebiliyor.
Patlıcanlı mezeler yemek sofralarının vazgeçilmezi. Babagannuş da bunlar arasında en sevileni... İşte adım adım babagannuş tarifi...
BABAGANNUŞ MALZEMELER
3 Patlıcan
4 tane yeşil biber
2 tane domates
3 tane kırmızı biber
2 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
BABAGANNUŞ TARİFİ NASIL YAPILIR?
1. Babagannuş için önce domates, patlıcan ve biberler közlenir. Ardından kabukları soyularak doğranır.
2. Sarımsakların kabukları soyularak doğranır. Zeytinyağı, tuz ve nar ekşisi ile karıştırılır.
3. Hazırlanan bütün malzemeler bir kâsede karıştırıp servis edilir. Afiyet olsun...