Havuç tarator tarifi meze çeşidi denilince akla ilk gelenlerden oluyor. Peki, havuç tarator nasıl yapılır? İkindi çaylarına, ara öğünlere çok yakışan ve yoğurtlu mezeler arasında herkesin favorisi olan havuç tarator hızlı tarif arayanların da kurtarıcısı.
Havuç tarator tarifini yapmak sadece 10 dakikanızı alır. Görselliği ile de iştah kabartan havuç taratoru ekmekle de yiyebilirsiniz. İşte mezelerin en sevileni havuç tarator tarifi ve malzemeleri...
HAVUÇ TARATOR TARİFİ MALZEMELER
3 orta boy havuç
1 kâse yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ
HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Havuç tarator tarifi için önce havuçları soyun ve rendeleyin. Ardından tencerede bir yemek kaşığı yağ ile kavurun. Eğer sarımsağın yoğurtta kokmasını istemiyorsanız havuçla birlikte sarımsağı da kavurun.
Ölen havuçları başka bir kaba alın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin. Ardından yoğurtla bir güzel karıştırın. Sarımsağı yoğurtla sevenler yoğurda ekleyebilir. Bu şekilde güzel oluyor. Dileyenler üzerine biber ve yağ ekleyebilir ya da cevizle süsleyebilir. Havuç tarator tarifi hazır. Afiyet olsun...