Meyveleri cilalıyor! Ne tarım ilacı ne böcek kalıyor

Tarım ilaçlarından, bakterilerden ve böceklerden uzak durmak için meyvelerin iyi yıkanması gerekiyor. Meyveleri bol suyla yıkayın, sirke veya karbonatlı suda bekletin, pestisit ve bakterilere veda edin. İşte meyveleri cilalayan yöntemler…

KADİR TEKİN

Meyvelerin faydalı olması için tarım ilacından ve bakterilerden arınmış olması gerekiyor. Bunun için meyvelerin temizliği son derece önemli. Peki, meyveler sirkeyle mi karbonatla mı temiz olur?

Meyveleri en iyi şekilde temizlemek için kullanılan bazı etkili yöntemleri bir araya getirdik.

MEYVELERİ CİLALAYAN YÖNTEMLER

Meyveleri iyi yıkamak antibakteriyel etkisiyle mikropları azaltır. Bunu kolaylaştıran birkaç yöntem var.

1. Bol Su ile Yıkama

Çoğu meyve için en basit ve etkili yöntemdir.

Akan su altında en az 30 saniye ovalayarak yıkamak gereklidir.

Kir ve pestisit kalıntılarının bir kısmını uzaklaştırır.

2. Sirke ile Yıkama

1 ölçek sirke + 3 ölçek su karışımı hazırlayın.

Meyveleri bu karışımda 5-10 dakika bekletin, ardından bol suyla durulayın.

Bakteri ve pestisitleri temizlemede etkilidir.

3. Karbonatlı Su ile Yıkama

1 litre suya 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin.

Meyveleri bu karışımda 10-15 dakika bekletin, ardından durulayın.

4. Limonlu Su Kullanımı

Bir kabın içine su ve birkaç damla limon suyu ekleyin.

Meyveleri 5-10 dakika bekletip durulayın.

5. Tuzlu Su Kullanımı

Bir litre suya 1 yemek kaşığı tuz ekleyerek bir solüsyon hazırlayın.

Meyveleri 5-10 dakika bekletin, sonra durulayın.

Zararlı mikroorganizmaların bir kısmını temizleyebilir.

6. Sirke + Karbonat Karışımı

1 litre suya 1 yemek kaşığı sirke ve 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek karışım hazırlayın.

Meyveleri 5-10 dakika bekletin ve bol suyla durulayın.

En etkili doğal temizleme yöntemlerinden biridir.

7. Meyve Fırçası Kullanımı

Elma, armut, patates gibi sert kabuklu meyveler için uygundur.

Akan suyun altında fırça ile nazikçe ovalayın.

Yüzeydeki kir ve kimyasal kalıntıları temizler.

ÖZEL MEYVELER İÇİN İPUÇLARI

Çilek, üzüm gibi hassas meyveleri temizlemek için sirke veya karbonatlı su kullanıp kısa süre bekletin.

Muz, portakal gibi kabuklu meyveleri yıkamak önemli çünkü ellerinizle kabuğu soyarken mikropları iç kısma taşıyabilirsiniz.

Yeşillikler ve marullar için sirke veya karbonatlı su etkili bir seçenektir.

Kereviz kararmasına son! 1 kaşık ekleyin ve suda bekletin! Kar beyaz bir meze için 3 öneri