Meyveler vücudun bağışıklık sistemini oluştururken en önemli destek sağlayıcılardır. Çünkü onlardaki vitamin ve mineral birçok ilaçtan daha etkilidir. Fakat meyvelerin faydasını görmek için meyveleri tüketme kuralları vardır. İşte meyve yerken yapılan 3 hata...
1. MEYVELERİ SIKMAK
Kabul edelim ki çoğumuz meyvelerin suyunu severiz. Fakat uzmanlara göre bu durumdan kaçınmak gerek. Meyveler bütün olarak tüketilmelidir. Meyvede bulunan vitaminler, mineraller, enzimler ve diyet lifleri, sıkma işlemi sırasında kaybolur. Meyve suları da kan şekerinin yükselmesine neden olur. Bütün meyveyi yediğimizde ise tükürüğümüz, vücudun doğal şekerleri parçalamasına yardımcı olan sindirim enzimleri içerir. Bu sebeplerden dolayı meyveleri bütün olarak yemeniz her zaman tavsiye edilir.
2. MEYVEYİ BEKLETMEK
Meyveleri bekleterek yemekten kaçının. Sağlıksız olan bu alışkanlık meyvenin besin değerini düşürür. Kesildikten sonra kahverengiye dönen meyvenin tadı da kokusu da değişir.
3. YEMEKTEN SONRA MEYVE YEMEK
Yemekten hemen sonra meyve yediğinizde midenize girer ve bir önceki öğününüzden midenize girmiş olan gıda ile birlikte ayrışmaya başlar. Mideniz artık meyveyi parçalamak için daha fazla asit üretmelidir. Meyveler çabuk bozuldukları için daha asidik hale gelirler. Bu noktada, özelliklerinin ve besin maddelerinin çoğu yok edilir. Sonuç olarak yemekten en az 30 dakika sonra meyve tüketmek çok önemlidir. Ayrıca tek seferde aşırı miktarda meyve tüketmek de gaz oluşumuna ve hazımsızlığa neden olabilir.