Meyveleri böyle saklayın! 1 ay bozulmuyor

Meyve tüketmeyi severiz. Ancak bazen meyveleri yanlış muhafaza ettiğimizden hemen bozulmasına sebep olabiliyoruz. Özellikle daha hızlı olgunlaşan ve kolayca siyaha dönen meyvelere dikkat etmek gerek. Meyveleri 1 ay boyunca saklamak için birkaç ipucu bulunuyor.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Meyveleri doğru yöntemlerle saklarsanız uzun süre bozulmalarını engelleyebilirsiniz. Meyveleri cam kavanozlarda saklamak da onları daha uzun süre saklamanın bir püf noktasıdır. Fakat bazı püf noktalar var. İşte meyvelerin ömrünü 1 ay uzatan ipuçları...

MEYVELERİN ÖMRÜNÜ UZATAN SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Meyveleri taze, mevsimlik ve olgunluklarına göre seçmelisiniz.

Cam kutularda bakteri ürememesi için hijyen önemlidir. Önceden sterilize edilmiş 3 adet hava geçirmez cam kavanoz seçin.

Bunları dolduracak kadar su kaynatın. Bu arada kirazların saplarını çıkarın ve meyveleri kurutmaya gerek kalmadan birkaç kez yıkayın.

Meyveleri tamamen dolana kadar kavanozlara yerleştirin. Kaynayan suyu ağzına kadar dökün ve kapağını vidalamadan 10 dakika kadar bekletin.

Süre dolduğunda, meyveler dışarı çıkmadan her kavanozdaki suyu boşaltın.

Suyu tekrar kaynatın ve bu arada her kavanoza 2 yemek kaşığı şeker dökün.

Bu sefer kavanozları kaynar suyla doldurmak için bir kepçe kullanın.

Kapakları değiştirin ve bu kez havanın kaçmasına izin vermeyecek şekilde sıkıca kapatın.

Sterilize edilecek kavanozları bir tencereye yerleştirin (sterilizasyon süresi meyvenin türüne bağlıdır)

Işıktan uzakta, oda sıcaklığında 24 saat soğumaya bırakın ve kuru bir yere koyun.

Ve meyveler hazır. Kavanoz sterilizasyon yöntemini uygularsanız meyvenizi birkaç ay saklayabilirsiniz.

Hangi meyveler buzdolabına konulmamalıdır?

Daha hızlı olgunlaşan ve kolayca siyaha dönen meyveler. Örneğin; muzlar.

DİKKAT!

Elma ve muz, yaydıkları gaz sayesinde diğer meyvelerin olgunlaşmasını hızlandırır. Yani kivinizin çok sert olduğunu fark ederseniz, onları elma veya muzların yanına koyun.