Meyvelerden geçen kanser! Asla bu şekilde yıkamayın...

Meyve sebzeler iyice yıkanmadan tüketilmemeli. Tarım ilaçlarının neden olduğu tehlikelerin başında kanser geliyor. Peki kansere yol açan maddeler nasıl temizlenir?

Meyve ve sebzelerde kullanılan tarım ilaçlarının neden olduğu büyük tehlike ortaya çıktı. Uzmanlar, meyve ve sebzelerin karbonatla iyice yıkanarak yenmesini tavsiye ediyor.

Meyve ve sebzelerin üretiminde kullanılan tarım ilaçlarının neden olduğu büyük tehlike ortaya çıktı. Uzmanlar ilaçların bulaştığı meyve ve sebzelerin kanserden zehirlenmelere kadar çok sayıda hastalığa neden olabileceğinin altını çiziyor.

MEYVELER KANSER YAPAR MI?

Uzmanlar, meyve ve sebzeleri yıkarken sirke yerine karbonat kullanılması gerektiğini tavsiye ediyor.

Meyve ve sebzeleri tarlada korumak için pestisit denilen tarım ilaçları kullanılıyor. Yasal olarak söz konusu ilaçların kullanımında bir yasak bulunmasa da aşırı kullanımı büyük sağlık sorunlarına neden oluyor.

Söz konusu zararlar arasında meme, prostat ve kolon kanseri ile zehirlenmeler bulunuyor.

Bunların sağlıksız kullanımları veya temizlenmeden tüketilmesi pek çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Parkinson, çeşitli kanser hastalıkları, özellikle meme, prostat, kolon kanseri gibi beslenmeyle direkt ilişki olan kanser türleri, unutkanlık, erken yaşlanma, toksik etkilere bağlı gıda zehirlenmeleri ve anne karnındaki bebeğe kadar geçen genetik hastalıklara neden olabiliyor.

En iyi temizleme aracı karbonat. Karbonatlı suda bekletmek pestisitleri büyük oranda yok eder. Uzmanlar gıdaları 15-30 dakika arası karbonatlı suda bekletmelerini tavsiye ediyor.