Meyvelerde bakteri bırakmıyor! Çamaşır suyu etkili fısfıs tarifi

Meyve ve sebze temizliği oldukça önemli. Özellikle kök bitkilerin temizliği zor olabiliyor. Peki meyve ve sebzeleri tek seferde tertemiz yapan ve bakterileri öldüren dezenfektan nasıl yapılır?

Temizleyici maddelerin başında sirke geliyor. Meyve ve sebzeleri mikroplardan arındıran fısfıs hazırlamak çok basit. Peki etkili dezenfektan nasıl hazırlanır?

Asidik maddeler bakteri temizleme konusunda oldukça başarılı. Bu maddelerin başında limon, sirke ve karbonat geliyor. Peki tüm bunlardan karışım nasıl meydana gelir? İşte yanıtı...

ETKİLİ TEMİZLEYİCİ KARIŞIMI

Sirke: Asit içeriği sayesinde bakteri ve küf gibi zararlı organizmaları öldürmeye yardımcı olur.

Limon: Doğal bir dezenfektan ve leke çıkarıcıdır.

Karbonat: Yüzeyleri temizler, kötü kokuları giderir ve lekeleri çıkarmaya yardımcı olur.

Doğal Temizleyici Tarifi:

MALZEMELER

1 su bardağı beyaz sirke (daha az keskin bir koku için elma sirkesi de kullanabilirsiniz)

1 adet limonun suyu

2 yemek kaşığı kadar karbonat

YAPILIŞI

Bir sprey şişesine 1 su bardağı beyaz sirke ekleyin.

Limonun suyunu ekleyin.

Son olarak, karbonatı ekleyin.

Şişeyi sıkıca kapatın ve iyice çalkalayın.

Kullanımı: Bu doğal temizleyiciyi sebze ve meyve yüzeyleri temizlemek, tezgahları dezenfekte etmek, banyo ve tuvalet temizliği gibi birçok farklı temizlik işlemi için kullanabilirsiniz.

Sadece dikkat edin, bazı yüzeyler için karbonat aşındırıcı olabilir, bu yüzden hassas yüzeylerde denemeden önce bir küçük alanda test etmek iyi bir fikir olacaktır.

Bu doğal temizleyici, çamaşır suyu kadar etkili bir şekilde temizlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca çevre dostu olması ve zararlı kimyasallar içermemesi nedeniyle daha sağlıklı bir temizlik alternatifi sunar.