Meyveleri renge göre seçin! Mor beyne, kırmızı kansere şifa

Besinlerin rengine göre faydalarını bir araya getirdik. Mor, yeşil, kırmızı ya da turuncu… Her meyve ve sebzenin bir rengi olduğu gibi her renk başka bir şifa anlamını taşıyor. Mor meyveler beyni geliştirirken, kırmızı meyve ve sebzeler kansere sava açıyor. İşte renkler ve besinler arasındaki ilişki…

Her meyve ve sebzenin rengi başka bir şifa anlamına geliyor. Besinlerin rengi hangi hastalığa ya da organa iyi geldiği konusunda ipucu veriyor. Mor meyve ve sebzeler beyni geliştirirken, kırmızı meyve ve sebzeler kanserle savaşıyor. Peki, diğer besinler? İşte rengine göre besinlerin şifası...

MAVİ VE MOR OLANLAR BEYİN İÇİN ŞART

Mor denilince ilk akla gelen meyveler böğürtlen, mavi yemiş, al üzüm, erik, mor lahana oluyor. Mavi ve mor olanlar beyin sağlığını iyileştirdiği, dolaşımı rahatlattığı ve yaşlanmayı yavaşlattığı pek çok çalışmaca kanıtlanmış antioksidanı içerir.

TURUNCU VE SARI

Havuç, tatlı patates, balkabağı, kavun, kayısı, mango gibi turuncu ve sarı olan meyve ve sebzeler bağışıklık sistemini güçlendirir ve bol miktarda beta-karoten içerir. C vitamini açısından güçlüdür.

KIRMIZILAR KANSERE KARŞI ETKİLİ

Domates, karpuz, pembe greyfurt, guava, kırmızı dolma biber gibi kırmızı besinler antioksidan kaynağı. Bu besinler kansere karşı etkilidir. Hücrelerin yaşlanmasını geciktirir. Bu grubun lezzetli üyeleri güneşin zararlarına karşı cildi korur.

YEŞİL RENKLİLER

Yeşil renkli besinler arasında yer alan brokoli, Brüksel lahanası ve kıvırcık lahana; C vitamini, folik asit ve kanserle savaşan içerikler barındırır. Özellikle lütein zengini bu gıdalar katarakt riskini düşürmeye ve maküler bozulmanın azalmasına yardımcı olur.