Meyve sevenlerin aradığı lezzet! İşte elma kompostosu tarifi

Elma kompostosu tarifi meyve tüketmeyi seven birçok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü pratik bir şekilde hazırlanabilen bu lezzet, adeta damaklarda enfes bir tat bırakabiliyor. İşte söz konusu elma kompostosu tarifi…

Okan Kabuk

Yemeklerin yanına eşlik edecek kompostolar birçok farklı meyveden yapılabiliyor. Ayrıca pek çok kişinin komposto tercihi elma olabiliyor. Çünkü hem pratik hem de lezzetli olabilen elma kompostosu, tatlı krizlerinin hafifletilmesinde de yardımcı olabiliyor. Bu nedenle meyve sevenlerin aradığı lezzet haline de dönüşebiliyor.

ELMA KOMPOSTOSU TARİFİ

Elma kompostosu tarifi 4 çeşit malzeme ile pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Nitekim elma kompostosu tarifi için gerekli olan malzemeler şu şekilde;

  • 5 adet elma.
  • 6,5 su bardağı su.
  • 2 yemek kaşığı limon suyu.
  • 1,5 su bardağı toz şeker (tercihe bağlı olarak daha fazla şeker eklenebilir).
  • Tercihe Bağlı: 3 karanfil, 1 yıldız anason ve 1 çubuk tarçın eklenebilir.

    HAZIRLANIŞI

    Elma kompostosu tarifi için yukarıdaki malzemeler toparlandıktan sonra hazırlanışına geçilebilir. İşte söz konusu elma kompostosu tarifinin hazırlanışı şu şekilde gerçekleşiyor;

  • Elmaların kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılır.
  • Ardından küp şeklinde doğranarak derin bir tencere yerleştirilir.
  • Limon suyu ile elmalar ovulur ve su ile şeker ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır.
  • Tercihe bağlı olarak tarçın, karanfil ve yıldız anason bu aşamada ilave edilir.
  • Meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Ardından soğuması için ocaktan alınır.
  • Soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak taze nane ile servis edilebilir.
  • Devamında afiyetle hazırlanan elma kompostosu tüketilebilir.
  • Not: Limon suyu sayesinde kompostonun kararması engellenebilir. Ayrıca tencere kapağı kapalı bir şekilde pişirilirse meyvelerin daha çabuk yumuşaması sağlanabilir.