Meyhane pilavı tarifi akşam yemeğine araştırılıyor. Özellikle farklı bir pilav tarifi araştırıyorsanız meyhane pilavı iyi bir tercih olabilir.
Önce soğanlar yağda kavuruluyor. Ardından salça ve baharatlarla bulgur buluşturuluyor. İşte adım adım meyhane pilavı tarifi ve malzemeler...
MEYHANE PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
1 adet orta boy kuru soğan
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz ve karabiber
5 adet bahçe domatesi
3 su bardağı sıcak su
MEYHANE PİLAVI TARİFİ
Meyhane pilavı tarifi için önce tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Ardından biberleri ekleyin ve karıştırın. Sonra 1,5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve 3-4 dakika kadar kavurun.
Sarımsak, salça, tuz ve karabiberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve karıştırın.
3 su bardağı sıcak suyu da katıp, birkaç dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin.
En son pilavın ortasına kepçeyle bakın. Suyunu çekmişse meyhane pilavı pişmiştir. Afiyet olsun...