Meyhane pilavı nasıl yapılır?

Meyhane pilavı tarifi birçok yörede yapılıyor. Meyhane pilavını domatesli bulgur pilavının yapılışı gibi de düşünebilirsiniz. Akşam yemeğine farklı pilav tarifi arayanlar için işte nefis tarif...

Meyhane pilavı tarifi akşam yemeğine araştırılıyor. Özellikle farklı bir pilav tarifi araştırıyorsanız meyhane pilavı iyi bir tercih olabilir.

Önce soğanlar yağda kavuruluyor. Ardından salça ve baharatlarla bulgur buluşturuluyor. İşte adım adım meyhane pilavı tarifi ve malzemeler...

MEYHANE PİLAVI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 adet orta boy kuru soğan

1,5 su bardağı pilavlık bulgur

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy yeşil biber

2 adet orta boy dolmalık kırmızı biber

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı biber salçası

Tuz ve karabiber

5 adet bahçe domatesi

3 su bardağı sıcak su

MEYHANE PİLAVI TARİFİ

Meyhane pilavı tarifi için önce tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. Yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleşene kadar kavurun.

Ardından biberleri ekleyin ve karıştırın. Sonra 1,5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve 3-4 dakika kadar kavurun.

Sarımsak, salça, tuz ve karabiberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve karıştırın.

3 su bardağı sıcak suyu da katıp, birkaç dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin.

En son pilavın ortasına kepçeyle bakın. Suyunu çekmişse meyhane pilavı pişmiştir. Afiyet olsun...

Kilo aldırmayan vegan makarna tarifi

Hafif ve kolay tatlı kazandibi tarifi

Kolay ve lezzetli ekmek tatlısı tarifi

Patatesle yapılan 3 nefis tarif

Hastalığa birebir tavuk suyu çorbası tarifi