ELİF ÇARMAN
Kışa yaklaşırken hem güçlü hem de doğal besin arayışı artıyor. Geleneksel mutfağın gözde tariflerinden biri olan soğan dolması ise birçok kişinin tercihi oluyor. Soğan dolması içerdiği besin bileşenlerinin metabolizma ve bağışıklık destekleyici etkileriyle de dikkat çekiyor.
Soğan dolması, lifli dokusu ve içindeki baharatların uyumuyla sindirimi destekliyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Peki, antioksidan deposu soğan dolması tarifi nasıl hazırlanır? İşte metabolizma artırıcı ve bağışıklık güçlendirici soğan dolması tarifi...
Malzemeler
6 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kimyon
1 tutam maydanoz
1,5 su bardağı ılık su (pişirmek için)
Soğanları soyun ve üst kısmından kapak açınınız.
Soğanı kaynar suda 10 dakika haşlayıp katlarını dikkatle ayırdıktan sonra soğumaya bırakınız.
Bir tavada pirinç, zeytinyağı, salça ve baharatları karıştırıp iç harcını hazırlayınız.
Soğan katlarının içine 1–1,5 çay kaşığı iç koyarak sarınız.
Sardığınız dolmaları tencereye dizdikten sonra üzerinde ılık su ve az zeytinyağı gezdiriniz.
Kapağı kapatıp kısık ateşte 30–35 dakika pişirdikten sonra dinlendiriniz.
SON DOKUNUŞ VE SERVİS
Dolmalar 5–10 dakika dinlendiğinde hem lezzeti hem de sunumu daha hoş olur. Üzerine dilediğiniz gibi yoğurt ekleyebilir, sıcak servis edebilirsiniz. Hem soğan dolması keyfi yaşayacak hem de doğal beslenmeyle metabolizma ve bağışıklık desteğini aynı tabakta hissedeceksiniz.
Afiyet olsun!