Merve Çolak Dereli: Koltuk altından gelen teri botoks ile durdurun

Aşırı terleme şikayeti olanlar için en etkili tedavi yöntemlerinden biri; koltuk altı botoksu. Estetik cerrahi merkezi Luva Klinik'in yöneticisi Merve Çolak Dereli, “Hiçbir zararı olmayan bu uygulama, kişileri yanında yedek tişörtle gezme derdinden kurtarıyor” diyor.

Eylül ayı gelip çattı, ancak hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyretmeye devam ediyor. Sıcak havaların en büyük dertlerinden biri ise koltuk altı terlemesi. Merve Çolak Dereli, hem görünüm hem de koku bakımından rahatsızlık verici bir durum olan koltuk altı terlemesinin kişileri zor durumda bırakabildiğini söyledi: "Evdesiniz, güzelce duşunuzu aldınız, özel bir buluşmaya gideceksiniz. En sevdiğiniz bebek mavisi gömleği giydiniz. Saçınızı, makyajınızı yaptınız ve yola çıktınız. Ancak gideceğiniz yere varmadan gömleğin koltuk altı koyu mavi oldu! İşte bize terleme şikayetiyle başvuran hastaların anlattığı en büyük sıkıntı bu. Yanında yedek tişörtle gezen genç kadınlarımız, üç ayrı yedek gömlekle uçuşa giden pilotlarımız var. Halbuki koltukaltı botoksu ile bu sorundan kurtulmak çok kolay."

KÖTÜ KOKUNUN NEDENİ KIL KÖKÜ

Dereli, koltuk altından terlemeyi engelleyen bu uygulamanın hiçbir zararı olmadığını dile getirdi: "Koltuk altı botoks uygulaması zararlı değil. Koltuk altından gelen teri durdurmanın hiçbir zararı yok. Terleme, vücutta tüm gözeneklerden olur. Yani koltuk altından terlemeseniz de vücut her yerinden terlemeye devam eder. 'Peki neden diğer yerlerden koku gelmiyor da koltuk altı terleyince kötü kokuyor?' diye sorarsanız, bunun nedeni kıl köküdür."

ARTIK ERKEKLER DE YAPTIRIYOR

Merve Çolak Dereli, uygulamanın nasıl yapıldığını ise şöyle anlattı: "Minik uçlu botoks enjektörü ile koltuk altına küçük aralıklarla botoks veriliyor. 15 gün içerisinde etkisini göstermeye başlıyor. Uygulamanın ardından hasta bir kez kontrole geliyor, terlemeye devam eden bir yer varsa oraya yeniden botoks yapılıyor. Sonrasında 8-10 ay boyunca kupkuru ve tertemiz bir koltuk altına sahip oluyor." Son dönemde erkeklerin de bu uygulamaya rağbet gösterdiğini belirten Dereli, "2 yıldır erkek hasta sayımız çok arttı. Yaptıran herkes, konforuna bayıldığı bu uygulamadan çevresine de söz ediyor" diye konuştu.