AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Yoğurtlu bile tercih edilebilen tantuni, Mersin'in sokak lezzetleri arasında yer alır. Aslında yörük yemeği olan tantuni, zırhla çekilen etten yapılır. Yani kırmızı et kuşbaşı ve kıymanın arasında bir kalınlıkta kesiliyor. Yörükler yaylalarda yaptıkları saç ekmekle beraber tüketir.
Günümüzde ise orta boy somon ekmek arasına da koyularak yapılır. Soğanın maydanozun ve kırmızı etin buluştuğu lezzet olan tantuni, şimdilerde Avrupa'nın gözde yemeği oldu. Mersin denilince akla ilk gelen yemek olan tantuni lezzetini evlerinize taşımaya hazır mısınız?
MALZEMELER;
350 gram dana et (az yağlı)
Yarım kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Bir adet domates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Bir çay kaşığı kırmızı toz biber
Bir çay kaşığı sumak
Çay kaşığı ucu kadar tuz
Hazır lavaş ekmek
YAPILIŞI;
Kasaptan dana eti zırh olarak kesmesini rica edin.
Eti bir kes kaynatın. Suyunu süzün.
Bir saç tavaya sıvı yağı koyun. Kızardıktan sonra içine soğanları atın.
Kaynamış etleri sudan süzerek onları da ekleyin. Ocağınız har ateşte olsun.
Akabinde maydanoz ve baharatları atın.
Krep tavasında lavaşları ısıtın.
Pişen içi lavaşa koyun sarın.
Dilerseniz üzerine süzme yoğurt dökün keserek yiyin.
Afiyet olsun...