Mersin'in en sevilen sokak lezzeti! Evde et tantuni yapmanın püf noktaları

Kokusuyla bile doyuran et tantuniyi evde kolayca yapabilirsiniz. Sizler için evde yapacağınız tantuninin püf noktalarını araştırdık. Mersin'in en sevilen lezzetlerinden biri olan tantuniye sofranızda yer açın. İşte evde et tantuni yapmanın püf noktaları…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Yoğurtlu bile tercih edilebilen tantuni, Mersin'in sokak lezzetleri arasında yer alır. Aslında yörük yemeği olan tantuni, zırhla çekilen etten yapılır. Yani kırmızı et kuşbaşı ve kıymanın arasında bir kalınlıkta kesiliyor. Yörükler yaylalarda yaptıkları saç ekmekle beraber tüketir.

Günümüzde ise orta boy somon ekmek arasına da koyularak yapılır. Soğanın maydanozun ve kırmızı etin buluştuğu lezzet olan tantuni, şimdilerde Avrupa'nın gözde yemeği oldu. Mersin denilince akla ilk gelen yemek olan tantuni lezzetini evlerinize taşımaya hazır mısınız?

EVDE ET TANTUNİ YAPMANIN PÜF NOKTALARI

MALZEMELER;

350 gram dana et (az yağlı)

Yarım kuru soğan

Yarım demet maydanoz

Bir adet domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı su

Bir çay kaşığı kırmızı toz biber

Bir çay kaşığı sumak

Çay kaşığı ucu kadar tuz

Hazır lavaş ekmek

YAPILIŞI;

Kasaptan dana eti zırh olarak kesmesini rica edin.

Eti bir kes kaynatın. Suyunu süzün.

Bir saç tavaya sıvı yağı koyun. Kızardıktan sonra içine soğanları atın.

Kaynamış etleri sudan süzerek onları da ekleyin. Ocağınız har ateşte olsun.

Akabinde maydanoz ve baharatları atın.

Krep tavasında lavaşları ısıtın.

Pişen içi lavaşa koyun sarın.

Dilerseniz üzerine süzme yoğurt dökün keserek yiyin.

Afiyet olsun...

Bu kıvam tam lokanta usulü! Evde en pratik lahmacun tarifi