Merkür retrosundan uyarı: Gizli düşmanlara dikkat

Merkür retrosu 29 Mayıs itibarıyla başladı ve 25 Haziran'a kadar devam edecek. Merkür retrosunun burçlara etkisi merak edilen konular arasında. Hangi burçlar için güzel günler kapıda? Kimler için yeni bir işe başlama zamanı? Merkür retrosunun hayata etkilerini Ünlü Astrolog Mine Ölmez aksam.com.tr'den Duygu Gecü Yüzseven'e açıkladı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Duygu Gecü Yüzseven

Merkür retrosu yine gündemimizde... Ünlü Astrolog Mine Ölmez, retronun hayata etkisiyle ilgili önemli uyarılarda bulundu. İşte iş hayatından aşk hayatına kadar Merkür retrosunun etkileri...

GİZLİ DÜŞMANLARA DİKKAT

Merkür retrosu süreci nasıl bir dönem ve bu süreçte nelere dikkat etmeliyiz?

Ülkemizin 12. evinde İkizler/Yay hattındaki tutulmalarla birlikte gerçekleşen Merkür retrosunu en son (2011/2012) yıllarında yaşamıştık. Bu mühim bir konu çünkü gizli düşmanların ülkemizin aleyhine adeta projeler ürettiğini işaret eder. 12. ev düşmanları anlatan bir evdir. Hastalıklar, hastaneler, kapanmalar, gizli saklı konuların ve sırların ifşa olması ama gerçekle yalanın birbirine karışması demektir. Bizi geçmişe götürecek ve hatalarımızla yüzleştirecek bir süreç. Ülkece çok sağduyulu olmamız ve emin olmadığımız konularda harekete geçmememiz gereken bir dönemdir.

Retro daha çok hangi burçları etkileyecek?

Retroda bilgi, fikir ve düşünceler İkizler burcunda... Zaten o burcu yöneten Merkür gezegeni ile bağdaştırıyoruz. Retroları bir nevi geri dönmek ve arkanda olanlara tekrar bakmak olarak değerlendirirsek; arkamızda bırakıp göremediğimiz yarım kalmış işleri, kaybettiğimiz, unuttuğumuz eşya ya da kişileri de tekrar önümüze düşürebilir. Daha önce fark etmediklerimizi fark edebilir, bilmediğimiz bazı gerçekleri öğrenebiliriz. Bu anlamda çok olumlu etkileri var. Ancak kafa karışıklığı, bilgileri yanlış kaynaklara ya da kişilere aktarmak, gizli bilgileri istemsizce ortaya dökmek, mesajları yanlış insanlara yollamak, elektronik arızaları, internet sorunları da en çok bu dönemlerde olur. Bazen asılsız dedikodular, yalan haberler hızla yayılıp kaosa neden olur.

İŞLER YARIM KALABİLİR

Retro döneminde yapılmaması gerekenler nelerdir? Sizce yeni bir işe başlamak tehlikeli mi?

Bu süreçte yeni tanıştığınız insanlarla hemen kaynaşmak iyi bir fikir olmayacaktır. Bu insanlar ilerde sorun yaratabilir ya da hayatlarımızda geçici olabilirler. Bu nedenle retro döneminde doğmuş olsun ya da olmasın Merkür'ün kafası karışıkken yani retro döneminde çok önemli işlere, projelere başlamak, bilmediğimiz işlere girişmek tavsiye edilmez. Devamı gelmeyebilir, işler yarım kalabilir. İlişkiye başlamak ya da bitirmek de iyi bir fikir olmayacaktır çünkü retro bitince fikirler yeniden değişebilir. Mevcut durumu korumak ve yarım işleri tamamlamak akıllıca olur. Ayrıca tamircilerin en yoğun çalıştığı dönemdir. Bozuk şeyleri tamir etmek, onarmak için harikadır. Retro süreci, geri dönüp yaptıklarını gözden geçirerek ve eksik bir şey varsa tamamlayarak ilerlemek ama ani bir karar verilmemesi gereken bir dönemdir. Bu zaman karar verme dönemi değil; sağlama yaparak gözden kaçırdıklarımızı görme ve sorunlu konuları, işleri onarma dönemidir.