Merkür Retrosu nedir, etkileri neler? Merkür Retrosu ne zaman bitiyor, burçları nasıl etkileyecek?

Merkür'ün 2021'deki son retro hareket dönemi merak konusu oldu. Asırlık astroloji uygulamasına göre, hepimiz Merkür'ün gerilemedeki etkisinden etkileniyoruz. Merkür gerilemesi optik bir illüzyondur, yani gezegen bizim dünya görüşümüzden geriye doğru hareket ediyormuş gibi görünür. Astrologlar, bu algılanan geriye doğru hareket sırasında, teknolojinin ve iletişimin kesintiye uğrayabileceğine ve herkesin bundan etkilenebileceğine inanılıyor. Söz konusu internet aramalarında yoğunluk kazanan ''Merkür Retrosu nedir, etkileri neler? 2021 Merkür Retrosu ne zaman bitiyor, burçları nasıl etkileyecek?'' sorularına yanıt olarak merak edilenleri bu haberimizde derledik.

Geri giden Merkür'ün gerçekte ne olduğunu ve astrologların bu dönemde neden dikkatli davranmayı tavsiye ettiğini ve 2021'de hangi etkileri işaret ettiğini kimi zaman merak ederiz. Astrolojide gezegenlerin retrograd hareketi, dünyadan bir gözlemciye yıldız cisimlerinin yavaşlamaya başladığı ve sanki geriye doğru hareket ettiği göründüğünde bir şeylerin ters gideceği düşüncesi kabul edilir. Aslında bu bir optik illüzyondur, her zaman ileriye doğru hareket ederler ve çok hızlı döner. Ancak belirli zamanlarda bazıları yavaşlar ve bu da ters yönde geri dönüyormuş gibi bir his yaratır. Merkür, sistemdeki en hızlı gezegendir ve her 88 günde bir Güneş'in etrafında döner. Peki Merkür Retrosu nedir, etkileri neler? 2021 Merkür Retrosu ne zaman bitiyor, burçları nasıl etkileyecek?

Merkür gerileme dönemleri, iletişim, teknolojik ve seyahat aksilikleriyle işaretlenmiş, yaygın olarak nefret edilen astrolojik geçişlerdir. Ancak tüm retrograd döngüler zorlu ve yıkıcı olabilse de, aynı zamanda bizi içe bakmaya ve gerçek büyüme potansiyeli sağlamaya zorlar. Hayattaki en zorlu şeylerde olduğu gibi, ne olacağını bilmek, olumsuz veya başka türlü zor olaylara şaşırmaktan daha iyidir. Bu yüzden 2021 için Merkür gerileme tarihlerini öğrenmek (ve sonra bunları yazmak ve hatta belki ezberlemek) çok önemlidir. Takviminizi gelecek yıl için işaretleyin, çünkü 2021'de Merkür gerilemesi aşağıdaki tarihler arasında gerçekleşecek.

Merkür retrosu geri dönüyor! Merkür, astrolojide iletişimi büyük ölçüde yöneten gezegendir ve 27 Eylül 2021'de gerilemeye başladı ve 19 Ekim 2021'e kadar devam edecek. Merkür gerilemesi sırasında gezegen batıdan doğuya doğru geriye doğru hareket ediyor gibi görünüyor.

MERKÜR RETROSU NEDİR?

Merkür Retro'su, gerileme anlamına gelen olayların bütününe denir. Bir gezegenin geri harekette olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Bir gezegen gerilediği zaman astrolojik olarak dinlenme, yerinde sayma durumundadır. Bu nedenle de yönettiği alanlar, aktiviteler iyi çalışamaz ve bir çok alanda kargaşalar ortaya çıkar.

MERKÜR RETROSU BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

Mevcutta kullandığınız iletişim gereçlerinde bozulmalar, arızalar meydana gelebilir. Bence önemli verilerinizi yedekleyin. Terazi burcundaki Merkür retrosu eski sevgililerden haberler almanıza, eski ilişkilerin yeniden gündeme gelmesine neden olabilir.

MERKÜR RETROSU NE ZAMAN BİTECEK?

İletişimi, seyahati, ifadeyi, elektronik eşyayı, eğitimi ve karar mekanizmasını sembolize eden Merkür'ün başlayan geri hareketi 19 Ekim'e kadar devam edecek.

MERKÜR RETROSU NE ANLAMA GELİYOR?

Merkür astrolojide zamanı, iletişim araçlarını, yolculuğu, haberciliği temsil eder. Merkür'ün retro haretinde zaman kavramı yavaşlayacak. Adını mitolojide Roma'nın haberci tanrısı Hermes, nam-ı diğer Merkür'den alan, aklı, iletişimi, ifade ve düşünce gücünü simgeleyen gezegen geri gittiğinde retro dönemi başlar.

Retro zamanları özellikle ilişkiler, ortaklıklar, imza gerektiren durumlar, estetik ve güzellikle ilgili konularda ekstra dikkatli olunması gereken zamanlar.