Mercimekten 10 kat lezzetli! Domates renginde şafak çorbası tarifi

Şafak çorbası rengi, tadı ve kokusuyla damakta iz bırakıyor. Şafak çorbası yapılırken tereyağı ve un iyice kavrulmalıdır. Peki şafak çorbası nasıl yapılır?

Şafak çorbasını iftara dakikalar kala yapabilirsiniz. Şafak çorbası rengi kırmızıya kaçıyor. Peki bu lezzet deposu çorba nasıl yapılır?

ŞAFAK ÇORBASI TARİFİ

İftar sofranıza pratik çorba tarifi arıyorsanız şafak çorbasını deneyebilirsiniz. Şafak çorbası malzemeleri evde bulunan temel ürünler. Yapımı da un çorbasına oldukça benziyor.

MALZEMELER

1 kaşık tereyağı

2 kaşık un

2 su bardağı süt

3 kaşık yazdan hazırlanmış domates püresi yada 3 domates rendesi

1 kaşık domates salçası

3 su bardağı su

1 adet tavuk suyu tableti

TARİF

Tereyağı ve un tencere alınarak sararana kadar kavrulur.

Domates rendesi ve salça eklenerek bir iki kez çevrilir.

Süt eklenerek topak olmaması için çırpıcı ile hızlı hızlı karıştırılır.

Su ve tavuksuyu tableti atılır.

Kaynayana kadar karıştırılır.

Tuzu ayarlanır.

Bir iki taşım daha kaynatılıp kapatılır.

Afiyet olsun.