Mercimek çorbasına 1 parça atan 10 yaş gençleşiyor!

Antioksidan zengini mercimek çorbasına eklenen tek bir malzemenin, cilde parlaklık kazandırdığı ve yaşlanma etkilerini yavaşlattığı belirtiliyor. Uzmanlar, bu küçük dokunuşun besin değerini büyük ölçüde artırdığını söylüyor. İşte 10 yaş gençleştiren mercimek çorbasının sırrı…

Mor Papatya

Türk mutfağının en sevilen şifa kaynağı mercimek çorbası, şimdi gençleştirme iddiasıyla gündemde. İçeriğindeki protein, lif ve vitaminlerle bağışıklığı güçlendirdiği bilinen mercimeğe, uzmanların önerdiği "Tek bir parça ekleme yöntemi" sosyal medyada viral oldu. Bu yöntem sayesinde çorbanın antioksidan gücü katlanıyor; cildin elastikiyetini destekleyip yaşlanma belirtileriyle mücadele ettiği vurgulanıyor. Peki, o mucize parça ne?

Mercimek çorbasını güçlendiren malzemenin adı zerdeçal! Hem rengi hem içeriğiyle tam bir sağlık dopingi...

Uzmanlara göre zerdeçal:

Serbest radikallerle savaşır

Cilde parlaklık ve canlılık katar

Bağışıklığı destekler

Sindirimi rahatlatır

İnflamasyonu azaltır

İçeriğindeki kurkumin maddesi, yaşlanma karşıtı çalışmaların odağında.

ZERDEÇAL NASIL KULLANILMALI?

1 kâse mercimek çorbasına yarım çay kaşığı yeterli

Yağda çözünen kurkumin için çorbada biraz zeytinyağı olması önemli

Limon ile birlikte tüketmek emilimi artırır.

Ek öneri:

Bir parça zencefil veya karabiber eklemek etkisini daha da artırabilir.

Kıtırlığın sırrı bu sirkede? Lahana turşusuna hangi sirke koyulur: Üzüm mü elma mı?