Nursena Sarıtaş
Kışın insanın içini ısıtan çorbaların başında mercimek çorbası geliyor. Peki, mercimek çorbası nasıl yapılır?
Mercimek çorbasının içerisinde kolesterolü dengeleyen mercimek, göze ve beyne iyi gelen havuç, bağışıklığı güçlendiren soğana kadar her şey var. Bu çorbayı değerli kılan tüm sebzeler aslında hastalık için ilaç niteliğinde. Çorba yapımında bir de et veya kemik suyu kullanırsanız tam bir şifa deposu olur. İşte adım adım mercimek çorbası tarifi ve malzemeleri...
MERCİMEK ÇORBASININ PÜF NOKTALARI
Mercimek çorbasının kıvamını damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. Mercimeği yıkadıktan sonra iyice süzün. Ardından mercimek ve sebzeleri birlikte haşlayın. Mercimekler tamamen yumuşadığında çorbanız hazır.
MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELER
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet ufak patates
1 adet havuç
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
İsteğe göre 1 diş sarımsak
Karabiber ve pulbiber
Tuz
Sıvıyağ
Sıcak su
MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ
Önce yağı koyun. Ardından doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyin. Birkaç tur çevirdikten sonra salçayı ekleyin.
Ardından mercimeği, dilimlenmiş patatesi ve havucu ekleyin. Hepsini harmanlayın ve sıcak suyu üzeri geçinceye kadar ekleyin.Kaynayınca havuçlara ve patatese bakın. Eziliyorsa çorba hazır demektir. Blenderdan geçirin.
Ardından tekrar ocağa koyun. Tuzunu ve baharatlarını ekleyin. Mercimek çorbası iftar menüsüne hazır.