Merak giderildi! Canan Karatay kahvaltıda bunları tüketiyor…

Canan Karatay sağlıklı beslenme tavsiyeleri ile pek çok insanın ilgisini çekiyor. Öte yandan ünlü doktor kendi kahvaltı tabağını da paylaşarak, sağlıklı beslenmek isteyenlere önerilerde bulundu. Ayrıca Canan Karatay'ın merak konusu olan kahvaltı tabağındaki organik ve sağlıklı besinler de dikkat çekti. İşte detaylar…

Canan Karatay sağlıklı beslenme ile ilgili verdiği tavsiyelerle pek çok insanın beğenisini topluyor. Öte yandan ünlü doktor, kendi kahvaltı tabağını da paylaşarak birçok insanın dikkatini çekmeyi başardı. Ayrıca Canan Karatay'ın kahvaltı tabağındaki organik ve sağlıklı besinler de birçok insanın ilgisini çekti.

CANAN KARATAY'IN KAHVALTI TABAĞI

Canan Karatay sağlıklı beslenme ve yaşamla ilgili pek çok önerilerde bulunuyor. Nitekim birçok tavsiyede bulunan Canan Karatay'ın kahvaltı tabağı da pek çok insan tarafından merak edilebiliyor. Bu noktada Canan Karatay, kendi kahvaltı tabağındaki besinleri de açıklayarak adeta merakları giderdi. İşte Canan Karatay'ın kahvaltı tabağında olanlar ve önerileri;

  • Az pişmiş kıvamda 2 yumurta. Haşlanmış biçimde rafadan veya kayısı kıvamında olabilir. Tavada düşük sıcaklıkta saf tereyağı ile çok katı olmadan pişirilebilir. Menemen, omlet, çılbır, mıhlama ve pastırmalı yumurta da yenilebilir.
  • Bir avucun içi kadar az olacak şekilde tuzlu peynir.
  • Light, az yağlı veya krem peynir tüketilmemeli. Keçi, koyun veya inek sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, İzmir tulumu, Erzincan deri tulumu, Balıkesir sepet peyniri gibi yöresel peynirler olabilir.
  • İnce belli çay bardağında; ceviz, badem, fıstık, fındık veya yerfıstığı içi.
  • Kuruyemişlerin tuzlanmamış ve kavrulmamış olması gerekli.
  • 10 ila 15 adet az tuzlu zeytin. Zeytinlere; zeytinyağı, limon, kekik veya pul biber ilave edilebilir.
  • Salatalık, domates, turp, biber, nane, maydanoz ve roka. Doğal ve mevsiminde olması şartı ile arzu edildiği miktarda tüketilebilir.