Meksika mutfağının gözdesi! Tortilla ekmeği nasıl yapılır?

En hafif ekmek olan tortillayı mutfaklarınıza taşımaya yardımcı oluyoruz. Meksika'nın gözde ekmeği olan tortilla yapımı açısından oldukça kolaydır. Uzun süre saklayabilirsiniz. Peki tortilla ekmeği nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Fajita ve taco gibi Meksika lezzetlerinin ekmeği olan tortilla kahvaltıda da tüketilebilir. İnce ekmek olan tortilla çok az oranda kalori barındırır. Pratik ve hızlı hazırlanan tortilla ekmeği, reçel ve peynir gibi besinlerle beraber tüketilebilir. Pankek gibi yenilebilen tortilla ekmeği, hafif lezzet severler için vazgeçilmez bir lezzet olacak.

PEKİ TORTİLLA EKMEĞİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI

Derin bir kabın içine un, tuz, ve kabartma tozunu koyun.

Karıştırıp üzerine azar azar su ilave edin. Su ilave ederken yoğurmaya başlayın.

Hamur kıvamında gelene kadar yoğurun. Zeytinyağını azar azar ilave edin.

Yoğurma işleminden sonra hamuru 20 dakika dinlendirin.

Akabinde ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlatın.

Oklava ile açın. Teflon tavaya yağ sürün ve tortilla ekmeğini içine yerleştirin.

Hafif kızardıktan sonra çevirin.

Diğer yüzü de kızartıp yeniden çevirip ocaktan alın.

Afiyet şifa olsun...

Kahvaltılık muhteşem lezzeti! Kaşar peynirli çıtır patates tarifi

Müptelası olacağınız lezzet! Patatesli çıtır kalem börek tarifi