AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Fajita ve taco gibi Meksika lezzetlerinin ekmeği olan tortilla kahvaltıda da tüketilebilir. İnce ekmek olan tortilla çok az oranda kalori barındırır. Pratik ve hızlı hazırlanan tortilla ekmeği, reçel ve peynir gibi besinlerle beraber tüketilebilir. Pankek gibi yenilebilen tortilla ekmeği, hafif lezzet severler için vazgeçilmez bir lezzet olacak.
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
Derin bir kabın içine un, tuz, ve kabartma tozunu koyun.
Karıştırıp üzerine azar azar su ilave edin. Su ilave ederken yoğurmaya başlayın.
Hamur kıvamında gelene kadar yoğurun. Zeytinyağını azar azar ilave edin.
Yoğurma işleminden sonra hamuru 20 dakika dinlendirin.
Akabinde ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlatın.
Oklava ile açın. Teflon tavaya yağ sürün ve tortilla ekmeğini içine yerleştirin.
Hafif kızardıktan sonra çevirin.
Diğer yüzü de kızartıp yeniden çevirip ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun...