Mehmet Şef'in imza yemeği! Ciğer terin nasıl yapılır?

Ciğer terin birkaç aşamadan oluşan bir yemek. Master Chef programı jürisi Mehmet Şef'in ise imza yemeği. Peki ciğer terin nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ciğer terin incir püresi ile yapılan bir yemek. Bu akşam Master Chef menüsünde yer alacak olan ciğer terin tarifi merak ediliyor. Peki ciğer terin nasıl yapılır? İşte cevabı...

CİĞER TERİN MALZEMELERİ

1 adet ördek göğsü

Jelatin 3 yaprak

Fuagra

2 adet soğan

100 gram dana iliği

Taze kekik

Sarımsak

Tereyağ

Sifon ekmek

Kuru İncir

Tarçın

Yenibahar

Kimyon

İNCİR PÜRESİ İÇİN

220 gram mascarpone

180 gram yumurta akı

30 gram un

2 gram tuz

YAPILIŞI

1 adet ördek göğsü, taze kekik, sarımsak ve biberiyeyi 25 dk haşlayın.

Dana iliklerinizi yağlı kağıt üzerinde 180derece ısıtılmış fırına atın.

İncirlerinizi kaynar suyun içine atın ve 10dk haşlayın.

Bütün ürünlerimiz pişerken sifon ekmeğimizin mascarpone, yumurta akı, un ve tuzunu mayonez tenceresinde çırpın sifon haznesine doldurun.

Pişen ördeğinizi sudan çıkartın, pişirme suyunu tülbent yardımıyla süzün.

Elde ettiğiniz suyu 5yaprak jelatin ile kalıba döküp buzdolabına atın

Kaz ciğerlerini slice biçimde kesip tavada önlü arkalı pişirin.

Kaz ciğeri,pişen dana iliklerini tabada terlettiğiniz soğanları blenderdan çekin. Elde ettiğiniz malzemeyi süzgeçten süzüp 3yaprak jelatin ile kıvamını verip tuz ile lezzetlendirin kalıba döküp buz dolabına alın.

Haşladığınız kuru incirleri tarçın, kimyon ve beyaz biber ile iri parçalar kalmayacak şekilde blenderden çekin.

Sifona aldığımız ekmek hamurumuzun üzerine 2 tüp hava enjekte edip kalıbın 3'te 1'i kadar sıkın fırında kabuk tutup kararana kadar pişirin. Çıkan ekmekleri ilk sıcağını attıktan sonra yatay biçimde kesip ördek yağı ile tavada kızartın.

Elde ettiğiniz bütün malzemeleri tabakta kombinasyonlayın. Erik çiçeği ve kadife çiçeği ile süsleyin. Afiyet olsun

Fransız soğan çorbasına bayılacaksınız