Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz! Maden suyunu yüzünüze sürerseniz…

Maden suyu, Türkiye'de ve dünyada birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü sağlıklı olarak gündeme gelebiliyor. Bunun yanı sıra maden suyunu cilde sürmek, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Detaylar haberimizde…

Maden suyu, sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Söz konusu faydalardan bazıları aşağıda yer alıyor.

Sindirim sisteminin işleyiş dengesini desteklemede faydalı olabiliyor.

Kalsiyum, magnezyum ve benzeri mineralleri barındıran maden suyu, kemik ve diş sağlığının korunmasında yardımcı olabiliyor.

Kabızlık gibi hastalıkların giderilmesinde faydalı olabiliyor.

Maden suyu, Türkiye'deki birçok insan tarafından sıklıkla tüketilen içecekler arasında gösterilebilir. Çünkü yukarıda da belirtildiği gibi sağlıklı olarak gündeme gelebiliyor. Bunun yanı sıra, maden suyunu cilde sürmek, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Çünkü söz konusu içecek sadece tüketilerek değil, sürülerek de faydalı olabiliyor.

MADEN SUYU CİLDE SÜRÜLÜRSE NE OLUR?

Akneli cildin maden suyu ile temizlenmesi, cildin daha sağlıklı gözükmesinde yardımcı olabilir. Zira anti-inflamatuar özelliği olabilen maden suyu, ciltteki iltihaplanmayı engellemede faydalı olabilir.

Tüm bunların sonucunda ise maden suyunun yüze sürülmesi, faydalı olarak gündeme gelebiliyor.

Ancak alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin, maden suyunu cilt ile temas ettirmeleri önerilmez. Bu noktada uzman bir doktora danışılması gerekir.