Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz: İşte lezzetli çayın sırrı!

Lezzetli çayın tarifi birçok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü her demlenen çay aynı lezzette olmuyor. Özellikle ustasından demlenen içecek, adeta bambaşka bir lezzet sunabiliyor. Ayrıca ustasından lezzetli çayın sırrı da belli oldu. İşte detaylar…

Okan Kabuk

Çay demleme işlemi oldukça basit gibi gözükse de lezzet konusunda çeşitlilik gösterebiliyor. Özellikle ustasından demlenen çay, adeta bambaşka bir lezzet sunabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından lezzetli çayın sırrı da merak edilerek araştırılabiliyor.

Öte yandan ustasından lezzetli çayın sırrı da belli oldu. Ayrıca söz konusu sır, lezzetli çayın tarifini sadece demleme yöntemine bağlayanlara, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor.

USTASINDAN LEZZETLİ ÇAYIN SIRRI

Lezzetli bir çay demlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak ustasından alınan tarife göre lezzetli çayın sırrı şu aşamalara bağlanıyor; demleme yöntemi, yoğunluk, aromalar ve doğru seçim.

Demleme Yöntemi: Çay, demlik içerisinde kaynama noktasına ulaşmadan bir süre bekletilir. Ardından 1-2 dakika ocak dışında bekletilir ve demlemek için tekrardan ocağa alınır.

Yoğunluk: Yoğun bir şekilde çay tadının gelmesi isteniyorsa, tüm çay yapraklarının dibe çökmesi sağlanır. Bu işlem için çay, karıştırılır ve dibe doğru yönlendirilir. Ardından su, kaynadıktan sonra kısık ateşe alınarak 15 dakika kadar bekletilir. Eğer fazla kaynarsa, tadı acı olur.

Aromalar: Karanfil çaya aroma sağlar. Ayrıca karanfil, demlenme aşamasında ilave edilmeli. Öte yandan tarçın veya vanilya da çaya lezzetli bir aroma katabilir.

Doğru Seçim: Damak tadına göre çay seçilmesi, lezzetli bir içecek için olmazsa olmazlar arasında gösterilir.

Meğer bu kadar kolaymış: 15 dakikada 4 kişilik tatlı tarifi!