Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz! İşte doğru limon sıkma yöntemi...

Limon pek çok insan tarafından tüketilebiliyor. Çünkü hem yemeklere ve içeceklere eklenebiliyor hem de sade bir şekilde tüketilebiliyor. Ancak, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebilen bazı yöntemler, söz konusu besini sıkarken uğraştırıcı olabiliyor. İşte doğru limon sıkma yöntemi…

Limon sağlıklı olduğu için birçok insan tarafından tüketilebiliyor. Öte yandan bu besin yemeklere ve içeceklere tat vermesi için de eklenebiliyor. Ayrıca sade şekilde de tüketilebiliyor. Bu nedenle pek çok evde limon görmek mümkün olabiliyor.

Öte yandan, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebilen yöntemlerle limon sıkmak kimi zaman uğraştırıcı olabiliyor. Çünkü fazlaca kas gücü gerektirebiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir doğru limon sıkma yöntemi, pratik bir şekilde suyun çıkmasında yardımcı olabiliyor.

DOĞRU LİMON SIKMA YÖNTEMİ

Limon sıkmanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bu yöntemlerden bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. Nitekim doğru limon sıkma yöntemlerinden biri şu şekilde gerçekleşiyor;

- Limon düz bir zeminde el yardımı ile hafifçe bastırarak yuvarlanır. Bu sayede yumuşaması sağlanır. Sonra dikey şekilde kesilir. Böylece daha fazla tutma imkanı sağlanır. Bu işlemlerin sonucunda suyun daha hızlı ve kolay bir şekilde çıktığı gözlemlenebilir.