Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz! Dondurucuya koyulmaması gereken 2 besin

Dondurucuya yerleştirilen her besinden aynı sonuç elde edilmez. Nitekim dondurucuya koyulan bazı besinlerin yapısı veya lezzeti bozulabiliyor. Ayrıca söz konusu yiyeceklerden bazıları, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Dondurucular birçok besinin saklanması için sık sık kullanılabiliyor. Ancak bazı yiyeceklerin dondurucuya yerleştirilmesi, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor. Çünkü söz konusu besinlerin lezzeti veya yapısı bozulabiliyor. Ayrıca bu noktada ön plana çıkan 2 yiyecek de bulunuyor.

DONDURUCUYA KOYULMAMASI GEREKEN 2 BESİN

Buzdolabının dondurucu kısmı birçok insan tarafından sık sık kullanılıyor. Hatta birçok kişiye buzdolabının buzluk kısmı yetersiz bile gelebiliyor. Çünkü besinlerin tüketim ömrünü artırmak için pek çok insan dondurucuyu tercih edebiliyor. Öte yandan bazı yiyeceklerin dondurucuya koyulması, tüketim ömrünü kısaltabiliyor. Çünkü yapısını veya lezzetini bozabiliyor. Nitekim dondurucuya koyulmaması gereken 2 besin şu şekilde, kabuklu yumurta ve yumuşak peynirler.

Kabuklu Yumurta: Yumurtayı kabuğu ile birlikte dondurmak, içindeki suyun donarak genişlemesine neden olabilir. Bu durumun sonucunda ise yumurta çatlayarak bakterilere açık hale gelebilir.

Yumuşak Peynirler: Yumuşak peynirler dondurucuya yerleştirildiğinde süte benzeyebilir. Bozu çözüldüğünde ise katı kısımları ile suyu ayrışarak lezzetini ve dokusunu kaybedebilir. Bu nedenle dondurulmaması gereken besinler arasında gösterilebiliyor.

Not: Yukarıdaki besinlerin haricinde, farklı yiyeceklerin de dondurulması problem oluşturabilir. Bu nedenle dondurucuya koyulacak besinlerin muhafaza talimatları bulunuyorsa okunması tavsiye edilir.