Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz! Buzluktan uzak tutulması gereken 3 besin

Satın alınan besinlerin birçoğu bozulmaması için buzlukta saklanabiliyor. Ancak bazı besinler buzluğa koyulursa, yapısı ve lezzetli bozulabilir. Bu nedenle bazı besinlerin buzluktan uzak tutulması öneriliyor. İşte detaylar…

Buzlukta etten ekmeğe kadar birçok farklı besin muhafaza edilebiliyor. Çünkü buzlukta uzun süre bozulmayacağı düşünülüyor. Ancak bazı besinlerin buzlukta saklanması, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Nitekim bazı besinlerin lezzeti ve dokusu dondurucuda bozulabiliyor.

BUZLUKTAN UZAK TUTULMASI GEREKEN 3 BESİN

Satın alınan birçok besin buzlukta saklanabiliyor. Ancak yumuşak peynirler, kızarmış yiyecekler ve sütün buzlukta saklanması, meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz bile dedirtebiliyor. Çünkü söz konusu besinler dondurucuda saklandığında, istenmeyen sonuçları ortaya çıkartabiliyor.

Yumuşak Peynirler: Dondurucuda bekletilen yumuşak peynirlerin yapısı bozulabilir. Çünkü buzu çözüldüğünde suyu ve katı kısımları ayrışabilir. Bunun sonucunda ise lezzetinde ve dokusunda farklılıklar oluşabilir.

Kızarmış Yiyecekler: Kızarmış yiyecekler buzlukta saklandığında, çıtır çıtır olan dokularını tamamen kaybedebilirler. Bu nedenle dondurucuda saklanması önerilmez.

Süt: Buzlukta bekletilen sütün yapısı bozulabilir. Çünkü donduğunda içindeki su ve diğer maddeler birbirlerinden ayrılabilir. Bu nedenle süt, donduğu zaman kullanılamaz bir hale gelebilir.