Meğer doğru yöntem buymuş: Limon böyle sıkılırsa suyu bol bol akıyor!

Limon sağlıklı ve lezzetli olduğundan dolayı, Türkiye'deki birçok insan tarafından sık sık tüketilebiliyor. Ancak suyunu çıkartmak kimi zaman kas gücü gerektirebiliyor. Çünkü içindeki su bir türlü çıkmak bilmiyor. Öte yandan bazı yöntemler sayesinde, limonun suyu bol bol akıyor. İşte detaylar…

Limon sağlıklı ve lezzetli olduğundan dolayı suyu birçok yemeğin içerisine eklenebiliyor. Ayrıca içeceklerde de limon suyu görmek mümkün oluyor. Ancak kimi zaman limon ne kadar sıkılırsa sıkılsın, suyu bir türlü çıkmak bilmiyor. Bu nedenle fazlaca kas gücü gerektirebiliyor. Öte yandan, ''meğer doğru yöntem buymuş'' bile dedirtebilen bazı yöntemler sayesinde, limonun suyunu bol bol çıkartmak mümkün olabiliyor.

LİMON SIKMA YÖNTEMLERİ

Limon sıkmanın kas gücü gerektiren yöntemleri olduğu gibi, pratik yöntemleri de bulunuyor. Nitekim limonu sıkmanın kolay yöntemlerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

  • Çatal ile limon kolayca sıkılabiliyor. Ayrıca çatal yöntemi ile suyun bol bol akması da sağlanabiliyor.
  • Dikey olarak kesilen limon, daha kolay bir şekilde tutulabilir. Bunun sonucunda ise suyunun bol bol çıktığı gözlemlenebilir.
  • Limon düz bir zemine koyularak el yardımı ile hafifçe ileri geri bastırılarak yuvarlanır. Devamında kesilir ve suyu çıkartılır. Bu sayede suyunun daha kolay bir şekilde aktığı görülebilir.
  • Limonlu su içenler dikkat: Etkisi şaşırtıyor! Sabahları aç karnına bir bardak içilirse...