Meğer bu kadar kolaymış: Türk kahvesini böyle pişirin! Köpükten geçilmiyor…

Türk kahvesi, Türkiye'de en sık tüketilen sıcak içecekler arasında gösterilebiliyor. Ayrıca Türk kahvesi tüketecek pek çok insan, bol köpüklü olmasını istiyor. Peki, bol köpüklü kahve nasıl yapılır? İşte detaylar…

Türk kahvesi tüketen birçok insan, bol köpüklü olmasına özellikle dikkat ediyor. Ayrıca her pişirilen kahvede eşit derecede köpük olmuyor. Çünkü pişirme teknikleri ve kullanılan malzemeler, Türk kahvesinin bol köpüklü olmasında olumlu veya olumsuz yönde rol oynayabiliyor.

Peki, bol köpüklü Türk kahvesi yapmak için nelere dikkat edilmeli?

TÜRK KAHVESİNİ BÖYLE PİŞİRİN: BOL KÖPÜKLÜ OLUYOR

Türk kahvesi pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Çünkü söz konusu noktalar, kahvenin bol köpüklü olmasında rol oynayabiliyor. Peki, kahvenin adeta köpükten geçilmemesi için nelere dikkat edilmeli? İşte meğer bu kadar kolaymış bile dedirtebilen o noktalar;

Türk kahvesinin bol köpüklü olması için ısı kontrollü bir cezvede pişirilmesi öneriliyor. Çünkü ısıyı doğru ileten cezve, kahvenin hem köpüklü hem de lezzetli olmasında önemli görülüyor.

Kahvenin ince çekilmiş olması, Türk kahvesinin lezzetli ve bol köpüklü olmasında rol oynayabiliyor.

Türk kahvesi hazırlanırken eklenen suyun oda sıcaklığında olması öneriliyor.